Leiderschap en trauma

Leiderschap en trauma

Verbindend leiderschap en trauma. Het woord trauma lijkt soms wel een soort taboe over zich te hebben. We praten er liever niet over. Het roept gevoelens op die vaak als negatief worden bestempeld. Mensen vermijden het liever, want het lijkt alleen maar energie te kosten zonder iets op te leveren. Maar waarom dan toch een blog? Als we ons dieper verdiepen in trauma, opent dat de deur naar een “nieuwe wereld”, misschien wel naar ons ware potentieel. Voor mij is er alle reden om hierover te praten. Het gaat om ons potentieel in verbindend leiderschap, dat we kunnen bereiken door trauma beter te begrijpen.

De Invloed van T’s en t’s op Verbindend Leiderschap

Wanneer we dieper kijken naar verbindend leiderschap en de invloed van trauma, zien we dat dit zich niet beperkt tot alleen de grote Trauma’s (met een hoofdletter ‘T’), zoals natuurrampen of ernstige ongelukken. Er is ook een ander, subtieler aspect dat vrijwel iedereen raakt: de kleine trauma’s (met een kleine ’t’). Deze kleine t’s vinden hun oorsprong vaak in kwetsende of heftige gebeurtenissen uit onze kindertijd. Denk aan pesterijen, harde opmerkingen van anderen, momenten van verwaarlozing, of het ontbreken van emotionele verbondenheid met belangrijke personen in ons leven. Dit zijn momenten waarop we ons graag gezien, begrepen en gesteund hadden willen voelen. Hoewel deze gebeurtenissen misschien niet zo ingrijpend lijken als de grote ‘T’ trauma’s, kunnen ze wel diepgaande emotionele sporen achterlaten. Zoals Gabor Maté stelt: Trauma is what happens inside you as a result of what happened to you.

Een “t” Voorbeeld in de Praktijk

Stel je bijvoorbeeld een leidinggevende voor die tijdens zijn jeugd regelmatig werd geconfronteerd met kritiek en nooit echt werd aangemoedigd om zichzelf te zijn. Deze ervaringen hebben geleid tot een gevoel van onzekerheid en het vermijden van openheid in het volwassen leven. Dit kan resulteren in een leiderschapsstijl waarin de leidinggevende moeite heeft om verbinding te maken met teamleden en hen niet stimuleert om hun volledige potentieel te benutten. Hoewel dit misschien niet als een traumatische gebeurtenis wordt erkend, heeft het wel degelijk invloed op het vermogen om effectief en verbindend leiderschap te tonen.

Het her- en erkennen van kleine ’t’ trauma’s is cruciaal omdat dit laat zien hoe deze ervaringen een verlies van verbinding met onszelf kunnen veroorzaken en ons vermogen om verbinding te maken met anderen beïnvloeden. Het leiderschap van de toekomst draait om leiders die zich optimaal kunnen verbinden met hun eigen emoties, ervaringen en kwetsbaarheden. Hierdoor kunnen ze authentiek communiceren en openstaan voor anderen. Voor leiders met kleine ’t’ trauma’s kan dit betekenen dat ze bewust werken aan het herstellen van die eerdere kwetsuren, zodat ze vanuit een plek van heelheid en zelfbewustzijn kunnen opereren.

De impact van kleine t’s op ons lichaam en leiderschap

Beide vormen van trauma kunnen ervoor zorgen dat we “ons lichaam” niet meer zijn, maar bijvoorbeeld eerder wandelende hoofden. We kunnen een mechanisme ontwikkelen waarbij we de signalen van ons lichaam negeren. Dit leidt tot het overheersen van prikkels van buitenaf en het hoofd (ratio). Zo raken we (noodgedwongen) afgescheiden van een deel van ons ware zelf. Hoewel dit een slimme overlevingsstrategie lijkt, benutten we niet ons volledige potentieel wanneer we vasthouden aan dit mechanisme. We riskeren uitval door het chronisch negeren van klachten, maar ook het verspillen van energie aan overmatig denken en het negeren van “onderbuikgevoelens”, zoals het volgen van onze intuïtie. Uiteindelijk kunnen klachten ontstaan, zowel extern (verlies van medewerkers, conflicten, onvrede, etc.) als intern bij onszelf (lichamelijke klachten zoals chronische vermoeidheid of ziekte, emotionele, mentale of zingevingsproblemen).

Verbindend leiderschap: optimaal verbonden met onszelf

Het erkennen van de invloed van zowel grote ‘T’ als kleine ’t’ trauma’s op ons vermogen om te leiden en verbinding te maken, opent de weg naar diepgaande persoonlijke groei. Het herstellen van de verbinding met ons lichaam en er beter naar luisteren is hierbij van belang. Dit begrip stelt ons in staat om verbindend leiderschap te omarmen en een omgeving te creëren waarin zowel leiders als teamleden kunnen gedijen.

Wat mij betreft gaat het leiderschap van de toekomst over leiders die optimaal verbonden zijn met zichzelf. Van hieruit kunnen ze met openheid en kwetsbaarheid communiceren en waar nodig verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen helingsproces. Teamleden voelen zich bij deze leider veilig en worden geïnspireerd en gestimuleerd om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Voorbeelden uit de praktijk

Stel je een leidinggevende voor, die als kind opgroeide in een gezin waar ouders voortdurend de zorg hadden voor een ernstig ziek broertje. Het broertje had speciale medische aandacht nodig en dit eiste veel tijd en emotionele energie van de ouders. Als gevolg hiervan voelde deze persoon zich als kind vaak onzichtbaar en onbelangrijk. De leidinggevende had als kind het gevoel dat deze niet veel aandacht of ruimte kon innemen omdat de behoeften van het broertje altijd prioriteit hadden. Deze leerde hierdoor om de eigen behoeften en verlangens opzij te zetten en zichzelf weg te cijferen.

Naarmate deze persoon volwassen werd en een leidinggevende rol op zich nam, merkte de leidinggevende dat deze moeite had om eigen mening te uiten en beslissingen te nemen. De leidinggevende was terughoudend om ruimte in te nemen tijdens vergaderingen en het team te leiden. Was bang om als egoïstisch te worden gezien en wilde vermijden dat anderen zich verwaarloosd zouden voelen, net zoals deze zich als kind had gevoeld.

De leidinggevende besefte dat het gedrag als leidinggevende werd beïnvloed door jeugdervaringen en het gebrek aan ruimte dat deze had leren innemen. De leidinggevende besloot om aan zichzelf te werken en de impact van het jeugdtrauma aan te pakken. Met behulp van coaching en therapie leerde de leidinggevende om de eigen behoeften en verlangens te erkennen en ruimte in te nemen zonder schuldgevoelens. Deze leerde dat zelfzorg en het uiten van gedachten en ideeën niet egoïstisch waren, maar essentieel voor effectief leiderschap.

Na verloop van tijd begon de leidinggevende zich comfortabeler te voelen in de eigen leiderschapsrol. Begon assertiever te zijn tijdens vergaderingen, nam beslissingen met vertrouwen en creëerde een open en ondersteunende werkomgeving voor het team. Het vermogen om ruimte in te nemen en leiderschap te tonen werd niet alleen gewaardeerd door het team, maar leidde ook tot betere prestaties en een positievere werkcultuur.

Dit voorbeeld illustreert hoe een leidinggevende met een verleden van beperkte ruimte innemen als gevolg van jeugdtrauma, door bewustwording en persoonlijke groei in staat kan zijn om effectiever leiderschap te tonen. Het laat zien hoe het herkennen en aanpakken van oude patronen en overtuigingen kan leiden tot positieve veranderingen in het gedrag en de prestaties als leider.

Als je klaar bent om je leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen door verbindend leiderschap te omarmen, neem dan contact met me op voor meer informatie over mijn coaching en training. Samen kunnen we werken aan het creëren van sterke, samenwerkende en succesvolle teams.

Jouw investering

Wil je meer weten over hoe je verbindend leiderschap kunt omarmen en je leiderschapsvaardigheden kunt verbeteren? Jouw investering voor een introductiesessie bedraagt € 100,- inclusief 21% btw. en duurt circa 1,5 tot 2 uur. Tijdens de introductiesessie maken wij kennismaking met elkaar, inventariseren jouw wensen en deel jij jouw specifieke uitdagingen en bepalen wij samen hoe mijn coachprogramma hier jou in kan ondersteunen. We maken een eerste stap met een methode of techniek naar keuze om direct aan de slag te gaan om een eerste groei stap te zetten. Klik op de quote om je nu in te schrijven voor een introductie sessie.

De meeste cliënten kiezen voor een buddy programma: één of twee keer per maand 1 op 1 coaching. De investering voor jouw groei kan al vanaf € 145,20 per sessie. Wil je flinke stappen maken dan zijn er allerlei coach programma’s afhankelijk van jouw wensen en tijdspad. Hoe dat precies werkt, vertel ik je graag in de introductiesessie. Wat vooral belangrijk is, is dat we samen kijken naar wat nu passend is voor jou. Tijdens de introductie sessie doe ik jou een voorstel voor jouw coach programma volledig op jou afgestemd.

Waar?

Mijn coach locatie bevindt zich in Ubbena (Noord-Drenthe, 4 minuten vanaf afslag Assen Noord) hierdoor goed bereikbaar voor jou als je woonachtig bent in Groningen, Friesland en Drenthe, uiteraard bied ik ook online coaching. Ik beschik tevens over een netwerk aan top coaches door het hele land. Klaar om aan de slag te gaan met coaching, meld je hieraan voor een introductiesessie?

Zie hier onder verschillende thema’s om je verder in te verdiepen.

ACTUALITEIT (OPEN DAGEN, WORKSHOPS, BLOGS, VIDEO ETC.)

Groei programma 2e helft 2024

Groei programma 2e helft 2024

Zoek jij een training die jou verder helpt in groei in werk en/of leven? Vanuit de academie voor groei van Demusa Coaching & Training bieden wij jou, vanuit de kracht van samenwerking, een programma aan die 2 keer per jaar wordt vernieuwd. Klik op de titel van de...

De les van de kreeft – omgang met stress

De les van de kreeft – omgang met stress

Omgaan met stress in de natuur Ook in de natuur kennen we stress zo ook in dit voorbeeld bij de kreeft. De kreeft is eigenlijk een heel zacht en kwetsbaar wezen net als wij mensen. Zijn schelp groeit niet mee, dus ergens komt daar het moment dat deze te krap wordt....

Samenwerken met je lijf: de kracht van de bodyscan

Samenwerken met je lijf: de kracht van de bodyscan

In ons project Sport Maakt Actief stond deze week de samenwerking met je lichaam centraal. Het was inspirerend om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier luistert naar zijn of haar lijf. We deden oefeningen in verstillen en bewust worden van onze ademhaling, en de...

Wat is nu echt belangrijk voor jou?

Wat is nu echt belangrijk voor jou?

In alles wat het leven biedt, vergeten we wel eens wat nu echt belangrijk is. Het is altijd een goed moment om naar binnen te keren en opnieuw af te stemmen op wat echt belangrijk is voor jou. Het is verleidelijk om door te blijven rennen of je te laten afleiden door...

Omgaan met verlies: Lessen in veerkracht

Omgaan met verlies: Lessen in veerkracht

Als ondernemer en mens ken ik mijn uitdagingen - van de onverwachte wendingen van de coronapandemie tot persoonlijke tegenslagen zoals het verlies van een dierbare en het omgaan met een chronische ziekte. Onlangs kreeg ik ook het hartverscheurende nieuws dat een...

Star-methode voor een krachtig gesprek

Star-methode voor een krachtig gesprek

De juiste informatie op tafel krijgen wanneer jij jezelf presenteert of iemand overweegt aan te nemen? Denk dan eens aan het inzetten van de STAR-methode. Het is een veelgebruikte techniek voor het naar boven halen van gedragsgerichte informatie. Zo kun jij jezelf...

Welke rol speel jij in lastige situaties?

Welke rol speel jij in lastige situaties?

Herken je dat? Dat je met iemand in gesprek gaat waarbij je er een naar gevoel aan overhoudt? Bijvoorbeeld dat je de persoon hebt geholpen maar deze dat niet kon waarderen en de relatie heeft verslechterd. Of dat je merkt dat er vaak veel emoties mee gepaard gaan....

Facebook

Ons brein is een wonderlijke machine. 🧠 Het kan overal zijn, behalve in het hier en nu. Vaak dwalen onze gedachten af naar het verleden of de toekomst. We hebben de neiging om in zwart-wit te denken, te over-generaliseren, rampscenario's te bedenken of onszelf te verwijten. Onze geest maakt overuren en dat kan ons behoorlijk uitputten.⛈Er is een grote kunst die we kunnen leren: aanwezig zijn in het huidige moment. Niet gisteren, niet morgen, maar vandaag. In mijn coachpraktijk hanteer ik het gedachtegoed van Eckhart Tolle, waarin het belang van leven in het 'nu' centraal staat.💡 Tip: Breng je aandacht naar je ademhaling.Sluit je ogen en volg je ademhaling. Voel de lucht die in en uit je lichaam stroomt.🌬️ Dit brengt je terug naar het huidige moment en helpt je de voortdurende stroom van gedachten te doorbreken.Nog steeds lastig en dwalen je net je gedachte gauw af? Wil je meer innerlijke rust? Neem contact op en leer onder mijn begeleiding de kracht van het nu.#mindfulness #leiderschap #coaching #hierennu #eckharttolle #persoonlijkeontwikkeling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Voel jij je ontspannen? Wel zo fijn met dit warme weer.Wist je dat veel mensen soms denken dat ze ontspannen zijn maar dat dit niet zo is voor alle elementen in jou. Echt ontspannen zijn vindt plaats op 4 elememten: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.Tijdens mijn coach sessies bij de paarden ontdek je hoe het echt is door het gedrag van de paarden. Zo leer je wat je kunt doen om totale ontspanning te ervaren.#vanstressnaarflow #paardencoaching #natuurweerspiegeltgroei ... See MoreSee Less
View on Facebook
Vandaag een inspirerende intake gehad voor een managementteam dat een bijzondere stap zet in teamontwikkelin🌟 Dit bedrijf investeert in de groei van zijn leiders door een inspiratie dag met paarden te organiseren. 🐴 Paarden spiegelen ons gedrag en geven waardevolle inzichten in communicatie, samenwerking en leiderschap. Een prachtige manier om het potentieel van je team te ontdekken en te versterken.💪Ik ben ontzettend blij en enthousiast om deze dag te mogen verzorgen. Samen gaan we de kracht van paardencoaching ervaren en stappen zetten naar een hechter en effectiever team. 🙌Benieuwd wat paardencoaching voor jouw team kan betekenen? Laten we er samen een onvergetelijke ervaring van maken! #paardencoaching #teamontwikkeling #leiderschap #inspiratiedag #management #teambuilding #investereninmensen #krachtvanteamwork #denisepaardencoach ... See MoreSee Less
View on Facebook
Wist je dat ik kickboksen inzet tijdens individuele coaching en bij teamtrainingen? 🥊 Lichaam en geest beïnvloeden elkaar continu. Door met het lichaam te werken, zie je nieuwe mogelijkheden die je emotioneel en mentaal nog niet had gevonden. In teamtrainingen bevordert het goed afgestemd raken op elkaar en helder communiceren. 💪En zo is kickbokscoaching geboren en ben ik hier al weer zo'n 8 jaar actief mee.#kickbokscoaching #TeamTraining #mentalegezondheid #communicatie #teambuilding #kickboksen #bokscoaching ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hoe goed zorg jij voor jezelf? 🧡 Zelfliefde betekent stoppen met jezelf te veroordelen, jezelf niet langer vertellen dat je niet goed genoeg bent, dat je dingen niet waard bent, of dat je het niet goed genoeg hebt gedaan. Zelfliefde begint met het accepteren van jezelf zoals je bent, inclusief al je imperfecties en kwetsbaarheden. Gun jezelf "me-time" op een manier die bij jou past. Of het nu wandelen in de natuur is, een goed boek lezen, of tijd doorbrengen met je geliefde dieren – het gaat erom dat je tijd neemt voor jezelf en doet waar jij van geniet. 🐴🌿📖Denk eraan, ware heling vindt plaats wanneer je de gebroken stukken van jezelf verzamelt en ontdekt dat je nog steeds heel bent. 💫✨#Zelfliefde #Zelfzorg #Healing #Natuur #Paarden #MeTime #Mindfulness #Acceptatie #Kracht #Veerkracht #Coaching #BodyMindSoul #OnvoorwaardelijkeLiefde #InnerlijkeRust #PersoonlijkeGroei ... See MoreSee Less
View on Facebook