Reageer adequaat op veranderingen, leer van Snel, Snuffel, Peins en Pieker. In deze tijden gaan veranderingen snel en komen onverwacht. Zie je het als uitdaging of word je erdoor verlamt? Of sterker nog, geef je heel stiekem de ander de schuld en mopper jij je drie keer in het rond over wat de ander jou aan doet.

 

Leer jezelf om te gaan met verandering. Het mooie is, er is altijd een keuze. Wat geeft jou nu werkelijk energie? Wil jij leren om te gaan met verandering? Dan kan ik je allereerst het boekje “Wie heeft mijn kaas gepikt?” van harte aanbevelen. Het boekje kent vier personages. Allen worden geconfronteerd met verandering en alle vier reageren anders als hun kaas [metafoor] plotseling op is. Wie spreekt jou aan en wie niet?

 

Spencer Johnson en Ken Blanchard laten je in het boek kennismaken met twee muizen, Snel en Snuffel, en twee minimensjes, Peins en Pieker, die in een doolhof op zoek zijn naar ‘kaas’. Relatieve rust wordt onderbroken doordat ‘ineens’ de voorraad kaas op is. Zij gaan daar elk op een andere wijze mee om. Bekijk hier het filmpje of een samenvatting van het boekje.f een teambuilding. Neem gerust contact op voor vragen hierover.

Belangrijke lessen uit dit boek

ALLES VERANDERT! Ze blijven je Kaas pikken … Hoe belangrijker de Kaas voor je is, des te meer raak je eraan gehecht.
HOUDT REKENING MET VERANDERING! Zorg dat je klaar staat als je Kaas gepikt wordt. Wie niet verandert  … Sterft uit …
HOUDT VERANDERINGEN IN DE GATEN! Houdt je Kaas in de gaten, zodat je merkt als hij oud wordt. Heb oog voor je omgeving.
PAS JE SNEL AAN! Hoe sneller je de oude Kaas loslaat, des te sneller jij van de nieuwe Kaas kunt genieten … Heb oog voor jouw omgeving; de grootste belemmering bij veranderingen bent jezelf !Wat zou jij doen als je niet bang was?
VERANDERING IS LEUK! Verwelkom het avontuur en geniet van de smaak van nieuwe Kaas … Hoe sneller je afstand neemt van de oude Kaas, des te sneller vind je nieuwe … Een nieuwe weg inslaan helpt je bij het vinden van nieuwe Kaas …
BLIJF KLAARSTAAN!!! Ze blijven je Kaas pikken … Lees: de veranderingen volgen elkaar in waanzinnig hoog tempo op … blijf en wees alert voor alle vernieuwingen en veranderingen …

 

HOE GA JIJ OM MET VERANDERINGEN ?

Herken jij je in een van de personage die minder effectief zijn en zou je dit om willen buigen? Heb je behoefte om te sparren over dit artikel, je wilt hier iets mee doen voor jezelf of je team? Denk dan eens aan individuele coaching of een teambuilding. Neem gerust contact op voor vragen hierover.