Ben jij coach, psycholoog of therapeut en zou jij een krachtige interventievorm als kickbokscoaching willen toevoegen aan jouw dienstverlening? Zie jij de meerwaarde van ervarings- en lichaamsgericht werken?  Of ben jij sporttrainer, personal trainer of kickbokstrainer en zou jij de vechtsport effectiever willen inzetten voor persoonlijke ontwikkeling van jouw klanten?

Semmy Schilt en Denise Munster hebben hun krachten gebundeld om professionals in mensen werk op te leiden tot KickboksCoach. Onze passie, kennis & ervaring delen wij graag met jou. Na een succesvolle eerste opleiding “Kickbokscoaching” als pilot, keert deze opleiding jaarlijks terug. Vechtsport als basis voor persoonlijke ontwikkeling en team ontwikkeling.

Visie

De aanpak van kickbokscoaching is gericht om de mens het beste uit zichzelf te laten halen door ervaringsgericht leren. Om vanuit de kracht van het individu teams en organisaties te versterken naar een duurzame samenleving. Centraal hierin is de ambitie van de mens en focus op het aanwakkeren van het aanwezige potentieel. Hiervoor ook gebruik te maken van jarenlange ervaring in de vechtsport, coaching & therapie en het beste wat beschikbaar is op gebied van wetenschappelijke inzichten uit de psychologie en leertheorie.

programma

De deelnemers ontvangen een werkmap met een toelichting op de gegeven theorie, uitwerking van de werkvormen en een  literatuurlijst. Toegang tot de FB community om onderling kennis & ervaring uit te wisselen, een online leeromgeving met filmpjes en aanvullende werkmaterialen.

Dag 1

 • Theorie: basisbeginselen van kickboksen, coaching, energiemanagement en brein wetenschap
 • Praktijk: opzet individuele sessie/ traject kickbokscoaching, trainen en oefenen met werkvormen & gesprekstechniek

Dag 2

 • Theorie: NLP, cirkel van invloed, comfort-zone, autonome zenuwstelsel, hartcoherentie, psychosomatiek
 • Praktijk: Supervisie/ intervisie, trainen en oefenen met werkvormen & gesprekstechniek

Dag 3

 • Theorie: TA, hechting & trauma, Kernwaarden en -kwaliteiten, meer energie met minder moeite
 • Praktijk: Supervisie/ intervisie, trainen en oefenen met werkvormen & gesprekstechniek

De docenten/ trainers van de 3-daagse opleiding

Semmy Schilt

Hij is een voormalig Nederlands Ashihara-karateka, kickbokser en MMA-vechter. Met vier behaalde K-1-wereldtitels (2005, 2006, 2007 en 2009) en het winnen van de Glory Heavyweight Grand Slam in 2012 geldt hij als de meest succesvolle zwaargewicht-kickbokser aller tijden. Naast diverse wereldtitels te hebben behaald is hij ook ondernemer en eigenaar van Fight Game Academy in Zuidlaren. Hier zet hij zich dagelijks in voor de vechtsport als basis voor persoonlijke ontwikkeling van jong tot oud. Een technisch zeer krachtige vechter die als geen ander weet welke werkvormen mensen op meerdere niveaus in beweging brengen. Samen met Denise Munster heeft hij diverse werkvormen ontwikkeld die geschikt zijn voor het coachen van het individu en teams.

Denise Munster

In 2007 gestart met haar eigen praktijk voor coaching & training gericht op ervaringsgericht leren. Door specialistische kennis in onder andere hechtings- en traumaproblematiek en prenatale psychologie weet zij stevige gedragsproblematiek in beweging te krijgen.  Particulieren weten haar te vinden wanneer zij vastlopen in het reguliere zorgcircuit of krijgt doorverwijzing vanuit het de zorg voor complementaire dienstverlening. Ervaring in het geven van trainingen voor bedrijven op gebied van leiderschap, communicatie en stress klachten voor diverse groepsgrootte. Vanuit haar praktijk word zij regelmatig ingezet als leertherapeut voor professionals in mensen werk.

RESULTATEN

?? Je weet welke stappen in te zetten voor een kickbokscoaching sessie/ -traject/ -groepstraining (materialen, coachingsmodel ?GROW, theoretisch kader)
?? Je begrijpt hoe het brein werkt in tijde van stress, wat er nodig is voor optimale flow en je kunt dit effectief inzetten tijdens de sessies.
?? Je hebt kennis van de elementaire energiebronnen en weet deze in te zetten in een sessie
?? Je beschikt over diverse Semmy Schilt werkvormen en weet deze ook technisch en praktisch in te zetten in sessies en trainingen.
?? Je weet kickbokscoaching werkvormen te combineren met gesprekstechniek

 

Examen (optioneel)

Uit ervaring weten we dat het doen van een examen veel van een professional vraagt. Maak je geen gebruik van het examen onderdeel, dan ontvang je een certificaat van deelname. Wil jij feedback op de kwaliteit van jouw handelen als kickbokscoach dan ga je voor het examen. Hiervoor dien je een sessie kickbokscoaching te laten zien voor de duur van 1 uur waarbij jij met een coachee aan de slag gaat. Semmy Schilt beoordeelt specifiek op technische uitvoering en verkozen werkvormen. Denise Munster beoordeelt specifiek op rapport, gesprekstechniek en inzet van werkvormen. Voorbereiding is het halve werk. Je krijgt uitgebreid uitgelegd wat er van je wordt verwacht. Examens worden afgenomen de maand na de opleiding. Examen behaald dan staan wij voor jouw als kickbokscoach. Je kunt aansluitend bij ons team en wordt vermelding op www.kickbokscoaching.com. Zo kun je aanmerking komen voor opdrachten die via www.kickbokscoaching.com binnen komen (onder provisie en geen garanties).

OVERIGE INFORMATIE

Data: nieuw datum volgt
Tijdstip: 09.00 tot ca. 16.30 uur
Locatie: Oudemolenseweg 2 in Ubbena en Fight Game Academy Zuidlaren
Groepsgrootte: maximaal 15 deelnemers
Aanmelden: klik hier>>

Bijdrage:

 • € 675,00 excl. BTW voor 3 opleidingsdagen in begrepen is huur locatie, docenten, werkmap met theoretisch ondersteuning & werkvormen, lunch & consumpties, bruikleen van kickboksmaterialen en certificaat van deelname.
 • optioneel € 225,00 excl. BTW voor examen in begrepen is feedback van Semmy Schilt en Denise Munster, bij slagen vermelding op de site voor de duur van 1 jaar en kans op opdrachten (onder provisie, geen garantie).
 • optioneel € 300 incl. BTW voor je eigen materialen pakket: 2 paar bokshandschoenen, 1 paar gel bandage, 1 paar scheenbeschermers, mids (kleine pads), stootkussen en FGA sporttas.  !AANBIEDING alleen voor deelnemers! Materialen ook los te verkrijgen.

Vragen

Neem gerust contact op met Denise wanneer je vragen hebt. Hieronder antwoord op veel voorkomende vragen:

 • Ik heb geen kennis & ervaring met kickboksen kan ik dan wel mee doen? Ja zeker, wij leren jou de techniek en je krijgt aardig wat oefen uurtjes tijdens de opleiding. Net als met een rij examen is het wel van belang dat je nadien blijft training om je vaardigheid te verbeteren. Dat kan bij Fight game academie in Zuidlaren of een uit jouw regio. Ben jij een ervaren coach, zoek dan de samenwerking op met een kickbokstrainer uit het team bij groepen. Zo maak je gebruik van elkaars kennis & ervaring.
 • Ik heb geen kennis & ervaring met coachen kan ik dan wel mee doen? Ja zeker, wij leren jou de basisbeginselen van coaching en een aantal effectieve werkvormen. Ook hierbij geld oefening baart kunst. Blijf jezelf trainen in rapport maken en gesprekstechniek. Ook nadien intervisie afspraken maken met andere deelnemers gaat jou helpen deze vaardigheid onder de knie te krijgen. Ben jij een ervaren (kick)bokser, zoek dan de samenwerking met een coach of therapeut uit het team bij groepen.
 • Ik kan niet op de aangegeven data wanneer komt de opleiding weer? Wat jammer dat je niet kunt. De opleiding wordt volgend jaar in het voorjaar weer gegeven, wel voor een hogere bijdrage. Meld jij je wel nu al aan, kun je profiteren van dit tarief.
 • Ik ben niet getraind of heb geen conditie kan ik dan wel mee doen?  Ja helemaal. Heel belangrijk om direct te gaan bewegen, zaak om nu aan de slag te gaan en niet alleen vanwege de opleiding, neem contact op met Semmy Schilt van Fight game academy en start alvast op een passend trainingsuurtje. Of ga zelf rustig aan opbouwen met hardlopen en oefeningen doen. Genoeg te vinden op youtube.
 • Ik heb al bokshandschoenen en ander spul moet ik nu een materialen pakket af nemen? Nee zeker niet, het is voor niemand verplicht. Kijk wat jij fijn vindt om mee te werken en vul aan wat je nodig hebt. Dit nemen we door op de eerste opleidingsdag.
 • Ik twijfel wat kan ik doen om een keuze te maken? Dit hangt af van de gedachtes die in je op komen, bel Denise om te delen wat er in je om gaat. Kom eens ervaren maak een afspraak voor een eigen sessie kickbokscoaching of doe mee met de kennismakingsworkshop op 1 oktober
 • Ik weet nog niet of ik examen wil doen, hoe werkt dat? Je kunt op de laatste dag besluiten of je wel of geen examen doet. Je krijgt in ieder geval een certificaat van deelname bij 100% aanwezigheid. We zullen je tijdens de opleiding uitleggen wat er van je wordt verwacht. Zie het vooral als mogelijkheid tot groei, want je krijgt waardevolle feedback.