Ervaringen in onze (vroegste) kindertijd hebben een doorslaggevende invloed op ons latere leven. Reeds vanaf ons prenatale bestaan kunnen wij in meer of mindere mate verwondingen of kwetsuren oplopen door miskenning van onze natuurlijke levensbehoeften. Deze miskenningen komen het duidelijkst naar voren in ons gevoelsleven. De onderdrukking van gevoelens is de pijn van het Kind in de volwassene.

Het boek “Het miskende kind in onszelf” van Gaby Stroecken is een aanbeveling voor mensen die terug in contact willen komen met het eigen miskende kind. Bewust worden, doorleven en verwerken is de enige manier om af te rekenen met het verleden en om uit onechte patronen te komen. Het doorbreken van oude overlevingsmechanisme, de uitweg uit de impasse van de vervreemding is de bevrijding van het echte-ik, en wel door te rouwen over het verlies van onze ware identiteit. Het belang van veilige hechting als basis voor een gezond gevoelsleven. De ontwikkeling van hechting begint reeds in de baarmoeder, lang voordat we woorden hadden om uitdrukking te geven aan onze gevoelens en behoeften.

In ons lichaam zitten de vroegste herinneringen opgeslagen. Oplossingen zoeken in het hoofd zullen derhalve ook zelden slagen. Lichaamsgericht verwerken is hierbij essentieel. Uit de ban van ons verleden geraken is geen gemakkelijke weg te gaan. Het is hiermee dan ook een boek met confronterende inhoud. Herkenning en erkenning voor een ieder die deze weg voor zichzelf wil gaan.

Vanuit deze praktijk wordt ondersteuning geboden voor dit helingsproces waarbij lichaamsgericht werken centraal staat, vaak met inzet van het paard. Dit boek maakt onderdeel uit van de aanbevolen literatuur voor een behandeltraject “herstel van basisvertrouwen”. Wil jij zelf “hardnekkige” ongewenste overlevingspatronen doorbreken, neem gerust contact op. Met regelmaat Demusa Coaching & Training een activiteit met uitleg over herstel van basisvertrouwen en hierbij behorende psycho educatie, klik hier voor activiteiten van de academie.

Klik hier om het boek aan te schaffen>>