Professional

Hoe zorg je ervoor dat jij in een optimale workflow komt en/of blijft en je door blijft ontwikkelen? Hoe blijf je geprikkeld, gestimuleerd en enthousiast in jouw baan – jouw werkende bestaan? Hoe hou je balans bij hoge werkdruk en voorkom je ongezonde uitingen van werkstress zoals een burn-out? 

Demusa Coaching & Training biedt jou een professionele coach die volle aandacht heeft voor jou als persoon en van daaruit voor jouw rol als professional. Je wil graag stevig in je schoenen staan en je verder ontwikkelen in jouw professie, misschien zelfs met sterke ambities of met behoefte aan verandering. Balans houden in werk en privé. Het aanleren van nieuwe vaardigheden of ongewenste gedragingen veranderen is soms makkelijker met een vertrouwenspersoon dan alleen of met iemand uit de organisatie waar je werkzaam bent. Zeker wanneer je een carrière switch overweegt of in een intensieve opleiding zit, kan een onafhankelijke coach welkom zijn.  Of je nu voor stress preventie, herstel burn-out, loopbaanontwikkeling of aanleren van vaardigheden ondersteuning zoekt… je bent welkom! 

Begeleiding, coaching en/of training kan uitkomst bieden bij:

 • Sterke carrière ambitie, loopbaan ontwikkeling
 • Competentie ontwikkeling: leiderschap, communicatie, sales
 • Verbeteren van de interactie en/of resultaten met klanten & prospects
 • Verbeteren van de interactie met collega’s en/of relaties
 • Verbeteren van functioneren op sociaal emotioneel terrein
 • Omgaan met agressie op de werkplek
 • Verhoogde werkdruk/ werkstress – van werkstress naar workflow
 • (Dreigende) burnout/ ziekte
 • Verwerking van nare gebeurtenissen op het werk/ PTSS/ psychische beroepsziekten
 

WERKWIJZE – Individuele coaching Professional

Wanneer je overweegt om individuele coaching vanuit jouw professie in te zetten dan is het natuurlijk van belang dat je een klik ervaart met de coach. De coaches van Demusa Coaching & Training zijn hiervoor opgeleid, deskundig en ervaren. Kwaliteit is belangrijk en daarom doen wij ook aan permanentie educatie en zijn wij aangesloten bij o.a. de NOBCO (Nederlandse Orde van BeroepsCoaches). Dit houdt in dat de algemene voorwaarden en de ethische gedragscode van de NOBCO van toepassing is.  Desondanks is het van belang dat er een goede match is, iemand waarbij jij je veilig genoeg voelt om je kwetsbaar op te stellen.

 1. Je hebt belangstelling en bent nieuwsgierig of deze praktijk en de coach jou ook passend is en hebt wat vragen. Deze kun je gerust en vrijblijvend stellen per telefoon of bericht via contact. Vervolgens kun jij je interesse kenbaar maken door je in te schrijven voor individuele begeleiding en je voorkeur kenbaar maken. De coach neemt dan contact met je op.
 2. Kennismakingssessie of open dag. De eerste stap is dat je, tegen gereduceerd tarief, een kennismakingssessie kan aangaan. Check vooraf of dit vergoed kan worden via jouw werkgever of je betaald deze privé omdat je eerst wil checken of het de juiste match is. Een afspraak waarbij je een op een met de coach nader kennismaakt, je krijgt gelegenheid jouw persoonlijke verhaal te delen en om je leerdoel(en) vast te stellen voor deze sessie of een traject (wanneer je overweegt meerdere sessies te volgen). Tijdens de kennismakingssessie geeft de coach je uitleg over hoe er vanuit wetenschappelijk kader en leertheorie gekeken wordt naar jouw verhaal en leerdoel(en), de zogenaamde psycho educatie. Klanten ervaren dit vaak als zeer verhelderend, herkenbaar en geruststellend. Aansluitend legt de coach uit welke tools er ingezet kunnen worden bij het behalen van de leerdoelen en licht deze naar wens toe. Vaak is er nog ruimte om kennis te maken met zo’n tool/ interventie, bijvoorbeeld paardencoaching. Alternatief is gebruik maken van een open avond of dag, deze is overwegend kosteloos en geeft ook gelegenheid voor kennismaken met de coach en werkwijze. Zie actualiteit hieronder voor de eerst volgende open avond of dag.
 3. Na de kennismakingssessie kun je aangeven of het goed voelt om een coaching traject (meerdere sessies) aan te gaan om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan werken met de gestelde leerdoelen. Wanneer jouw werkgever open staat voor een ontwikkeltraject dan stelt de coach een offerte voor jou en jouw leidinggevende op, indien wenselijk vindt er een gesprek plaats met jou en jouw leidinggevende om de leerdoelen aan te scherpen en andere afspraken te maken. Het aantal sessies is is afhankelijk van budget wat beschikbaar is vanuit de werkgever en de gestelde leerdoelen en hoe jij hier zelf naar kijkt. De tijdsduur tussen de sessies wisselt sommige komen in het begin elke week, om de week, één keer in de maand of wordt bepaald in het moment. Jij hebt hier de regie over. Na een sessie vraagt de coach of je direct een nieuwe afspraak wilt maken en zo ja wanneer. Let op dat er duidelijke afspraken gemaakt worden met je werkgever wanneer je uit dienstverband gaat, bij annuleringen, zo voorkom je ongemak wanneer zich iets dergelijks voordoet, zie tips in de offerte en de algemene voorwaarden.
 4. Voor jou, je leidinggevende en/ of jouw werkgever kan het waardevol zijn de Coaching Monitor in te zetten. Dit kost niets extra. Het is waardevol wanneer je meer inzicht in de kwaliteit, voortgang en rendement van het coach traject wil hebben. Er is een mogelijkheid tot 360-graden feedback en peer-evaluaties, oftewel dat anderen hun kijk op jouw ontwikkeling delen. De mogelijkheid is om een visuele rapportage te genereren met een helder overzicht van de behaalde resultaten. Het rapport is voor jou persoonlijk en is vrij aan jou om dit te delen met de leidinggevende en/of werkgever.
 5. Een sessie duur gemiddeld 1,5 uur en bestaat uit de volgende onderdelen: even landen bij aankomst met een kopje koffie, thee of warme choco, je krijgt de vraag: hoe is het en waar wil je vandaag aan werken vandaag?, inzet van een of een combinatie van tools/ interventies (deze kiest de coach op basis van jouw voorkeur, wat het beste past of meest effectief is) eventueel aangevuld met wetenschappelijke inzichten of leertheorie. Na de interventie biedt de coach je nog een kopje koffie, thee of warme choco aan en vat de coach de sessie kort samen, al dan niet worden er afspraken gemaakt en naar wens een vervolg sessie ingepland. 
 6. Aan het eind vindt er nog een evaluatie gesprek plaats waarbij er (wanneer wenselijk met de leidinggevende/ werkgever) gekeken wordt naar in welke mate de leerdoelen zijn behaald, wat waardevolle leermomenten waren, feedback naar de coach en indien daarvoor gekozen is, het doornemen van de rapportage van de Coaching Monitor.

Geïnteresseerd? Meld je dan hier aan voor een kennismakingssessie>>

 

ACTUALITEIT (OPEN DAGEN, WORKSHOPS, BLOGS, VIDEO ETC.)

Workshop “Kennismaking coaching met paarden”, vrijdag 27 november 2020

Workshop “Kennismaking coaching met paarden”, vrijdag 27 november 2020

Wat wil jij bereiken? Meer fysiek, emotioneel en mentaal balans ook in deze tijd met Covid-19? Een betere omgang met je collega? Jezelf krachtig presenteren? Meer resultaat uit samenwerking? Afkomen van depressieve gedachtes en gevoelens? Maak dan eens kennis met onze...

Herfst, wat ga jij loslaten?

Herfst, wat ga jij loslaten?

Beweeg jij je op een natuurlijke manier mee met de seizoenen? In de herfst is het tijd om het oude te laten en te transformeren door op zoek te gaan naar nieuwe voeding. Loslaten volgt als vanzelf wanneer je ontdekt dat vasthouden geen waarde meer heeft. Stormachtige...

Facebook

Verbondenheid voor mens en dier belangrijk. ❤ ... See MoreSee Less

View on Facebook

Update: Nog twee plaatsen beschikbaar!

Zit je niet lekker in je vel? Zou je meer balans willen in je leven? Zou je meer uit een samenwerking willen halen? Zoek je naar ervaringsgerichte ondersteuning voor groei? Maak dan eens kennis met Demusa Coaching & Training, onze werkwijze, de coach en paarden.

Een bijzondere combinatie die jou kan bijstaan in groei. Aanstaande vrijdag 27 november vindt de workshop "Kennismaken met coaching paarden". Op interactieve wijze meer kennis over sociaal emotionele ontwikkeling en een stap verder naar groei in werk en/of leven. Aanmelden noodzakelijk ivm een beperkt aantal beschikbare plaatsen.

#paardencoaching #vanstressnaarflow #ervaringsgerichtleren #inspiratiesessie

www.demusa.nl/blog/workshop-kennismaking-coaching-met-paarden/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Alles oké?

Vandaag is de aftrap van de Week van de werkstress 2020. Via verschillende kanalen komen er tips bij je over hoe jij in balans blijft in deze tijden van stress, corona en burn-out. Want dat is het thema van dit jaar: Blijf in balans.

Hoe is het voor jou als ondernemer? (H)erken jij ongezonde stress signalen bij jezelf en/of jouw medewerkers?

Een handige tool om de werkdruk in je onderneming te meten is de gratis tool: Werkdrukkompas. Na 21 vragen heb je direct zicht op werkstress in vergelijk met andere bedrijven uit jouw branche. Hieruit rollen jouw aandachtsgebieden. Maak dit thema ook binnen jouw onderneming bespreekbaar. Doe de test met de Werkdrukkompas hier: www.werkdrukkompas.nl/

Heb je behoefte om hier over te sparren als ondernemer? deze week geef ik online sparringsgesprek cadeau. Vol = vol.

** De Week van de Werkstress (16 t/m 20 november) is een jaarlijkse, terugkerende themaweek dat als doel heeft om werkstress bespreekbaar te maken en meer inzicht te geven in de oplossingen. Dit jaar is het thema: Blijf in balans.

#succesvolondernemen #vanstressnaarflow #weekvandewerkstress2020 #blijfinbalans
... See MoreSee Less

View on Facebook

Op afstand en toch in verbinding. Vanuit rust en ontspanning genieten van samenwerking. Dat is een voorbeeld van natuurlijk leiderschap. Ook wanneer beide met iets nieuws worden geconfronteerd.

#paardencoaching
#natuurlijkleiderschap

www.demusa.nl/paardencoaching-equicoaching-drenthe-zuidlaren-assen/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ondernemer en behoefte aan een sparringsgesprek? Aankomende maandag middag is gecertificeerd OndernemenPlus ondernemerscoach Denise online beschikbaar voor ondernemers, en er is nog plek.

Ondernemen doe je ZELF, maar niet ALLEEN. Heb je behoefte om jouw vragen of zorgen te bespreken? We luisteren, sparren, dromen en ondernemen met je mee.

Dit doen wij al jaren en kunnen wij als geen ander. We hanteren geen boekenwijsheid, maar ervaringen uit de praktijk, gekoppeld aan onze achtergrond als ondernemer.

Je bekijkt jouw bedrijf meestal door dezelfde bril. Er kunnen daardoor blinde vlekken ontstaan. Jouw eigen aannames en overtuigingen kunnen ervoor zorgen dat je andere opties wellicht op dit moment niet scherp kunt zien.

Bij dit soort veranderingen, zijn de vraagstukken vaak complex. Ook als ‘vrije’ ondernemer heb je soms iemand nodig bij dit soort vraagstukken. Iemand om mee te sparren. Iemand die de klappen van de zweep kent en de waarom achter jouw waarom begrijpt. Iemand die je handvatten kan geven. Er alleen voor staan hoeft niet en zeker niet in deze tijd.

Vanuit het initiatief van gecertificeerde OndernemenPlus ondernemerscoaches “Voor en met elkaar” bieden wij jou als ondernemer een sparringsessie aan met één van onze ondernemerscoaches, ook als je nu drukker bent dan ooit. Wij bieden je een luisterend oor, een hart onder de riem, ondersteuning bij het zoeken naar antwoorden en denken mee over opties en scenario’s.

Klik op onderstaande link om je hiervoor aan te melden.
www.ondernemenplus.nl/voor-en-met-elkaar
... See MoreSee Less

View on Facebook