Sinds de start heeft Demusa Coaching & Training meer dan 300 klanten mogen bedienen en nog veel meer deelnemers mogen inspireren en in beweging zetten. Hier vind je een overzicht van de bedrijven waar Demusa Coaching & Training recent en in het verleden werkzaamheden voor heeft verricht. Zie ook aanbevelingen.

Online teamtraining “Energiemanagement – van stress naar flow – maart 2021 
Voor een teamdag van het Dollard College is er drie keer een workshop gegeven om leerkrachten meer kennis en tips te geven om stress om te buigen naar flow. Meer balans te krijgen in de energie huishouding. De deelnemers hebben de workshop een gemiddeld rapportcijfer van 8,3 gegeven. Een greep uit de reacties: alles mooi in een overzicht én in perspectief geplaatst, interessant om meer te weten te komen over hoe het brein werkt in stress en tot hoeveel negatieve effecten dat kan leiden! Ik vond het heel leuk! Ook al dat het online plaatsvond, vond ik heel leerzaam en ik neem mee dat ik meer bewust wil zijn over mijn energie niveau. Ik vind de tips die je hebt benoemd ook nuttig, toepasbaar en niet moeilijk om aan te passen. Wauw! Ontzettend veel concrete en praktische tips. 

Project “Sport maakt actief” – najaar 2020

Demusa Coaching & Training draagt jaarlijks bij aan het project “Sport maakt actief” (gestart in 2016) door het geven van diverse trainingen zoals van stress naar flow, brein wetenschap, kernkwaliteiten en hoe te ontspannen. De cursus wordt georganiseerd door de gemeente Tynaarlo, Werkplein Drentsche Aa en Sem Schilt van de Fight Game Academy. De deelnemers, ca 10 tot 15 personen, zijn werkzoekenden en staan ingeschreven bij werkplein Drentse Aa. Een programma waarbij er iedere week eerst wordt getraind met een mix van kickboksen en bootcamp en vervolgens krijgen de deelnemers een mentale training met een specifiek onderwerp. Alles met het doel dat deelnemers meer fit en actief worden en gaan bewegen richting (vrijwilligers) werk.

Teambuilding “Doorbreken van patronen”
Het in samenwerking met FightGameAcademie verzorgen van een teambuilding van het management team met als doel om patronen te doorbreken. Hierbij kregen we het volledige vertrouwen om diep te gaan. Tijdens deze training werden oefeningen in het kickboksen gecombineerd met bewustwording wat er in het brein gebeurd en kwamen de deelnemers in diepere verbinding met elkaar in wat hen beweegt en wat er mag veranderen. Zie aanbeveling>>
Aftrap nieuwe jaar – januari 2019
Demusa Coaching & Training heeft in samenwerking met FightGameAcademy een workshop carrousel mogen verzorgen. Een nieuwjaarsbijeenkomst met ca 140 deelnemers een dag te geven anders dan anders. In actie en eigen regie. Een plenaire aftrap door Semmy Schilt met zijn ervaring en visie op succes. Gevolgd door een 4 tal workshops met een afwisseling in fysiek en mentaal, bootcamp – optimale flow & het brein – kickboksen – focus. Dit op een geschikte locatie in het midden van het land.
Teamtraining
Diverse teams hebben training gehad in combinatie met bijvoorbeeld paardencoaching, kickboksen, workshopcarroussel of intervisies met variërende groepsgrootte van 6 tot 40. Veelal met als doel optimaliseren van de samenwerking, focus op gezamenlijke missie, bevorderen van de communicatie etc. Daarnaast ook het versterken van vaardigheden zoals commerciële technieken, assertiviteit, omgaan met agressieve klanten etc.
Individueel coachtraject voor ondernemers & professionals
Voor diverse bedrijven mocht Demusa Coaching & Training ondernemers & professionals coachen. Ondernemers die 24-7 op zich zelf zijn aangewezen in het maken van beslissingen. Professionals die veel in contact staan met mensen. Thema’s als; Succesvol ondernemen, verminderen van stressklachten, burn-out preventie, lekkerder in het lijf functioneren, verbeteren van klantcontact tot inzicht, omgang met gedragsproblematiek.
Franchisenemer & Docent CREF-methode
2018 – 2014 Demusa Coaching & Training heeft in deze periode de nevenvestiging IKEV-Noord vertegenwoordigd. Diverse IKEV-opleidingen zijn op deze locatie aangeboden, verzorgd en gedoceerd; 2-daagse basiskennis “Basisvertrouwen & hechting”, 3-daagse training “CREF-wijzer”, 3-daagse EMDR traumaverwerking. De deelnemers betroffen professionals zoals coaches, therapeuten en psychologen die een verdiepingsslag hebben gemaakt in herstel/vergroten van basisvertrouwen. Daarnaast zijn aan deelnemers bijscholingen gegeven, verdiepingsdagen begeleidt waarbij deelnemers heftige vroege stukken rondom geboorte konden verwerken, leertherapie gegeven en is begeleiding gegeven op CREF-congressen.
Leergang “Leidinggeven aan de frontlinie”
In de periode 2018 – 2016 heeft Demusa Coaching & Training twee maal per jaar een van de modules van deze leergang mogen verzorgen. Leidinggevenden (ca. 15 deelnemers per keer) uit diverse organisaties veelal technische georiënteerd hebben een leiderschap gespiegeld gekregen in het gedrag van het paard. Met behulp van een persoonlijk vraagstuk krijgen de deelnemers een oefening met het paard aangeboden en werd er gereflecteerd op denken-voelen-doen van de leidinggevende en het gedrag van het paard.
Training general managers internationaal
2015 Demusa Coaching & Training heeft een training verzorgt voor general managers (ca 20) uit de hele wereld. Aansluitend op een vergadering hebben de GM’s een training van een dagdeel gekregen om te ontdekken wat de sterktes en de zwaktes zijn van de organisatie en hun eigen functioneren. Daarbij zijn zij ondersteunt door de feedback van paarden. Deze training is verzorgd in het Engels.
Aftrap “Ondernemer coacht ondernemer”
September 2014 heeft Demusa Coaching & Training 40 ondernemerscoaches mogen ontvangen in opdracht van VNO-NCW en deze professionals een training gegeven. De coaches mochten een type ondernemer uitkiezen waar hun belangstelling naar uit ging. Deze werd gekoppeld aan het karakter van een paard waarbij de ondernemerscoach het eigen gedrag gespiegeld kreeg in de feedback van het paard. Hiermee is het project van start gegaan.
Project “De Rode Loper”
2013 – 2012 Ondersteunen van het programma “De rode loper voor groei” van Syntens voor regio Noord-Nederland. Een programma voor het stimuleren van groei voor MKB-ondernemers. Speciaal ontworpen voor ambitieuze innovatieve ondernemers. Een-op-een begeleiding van ondernemers en het opzetten, coördineren en begeleiden van een ondernemerskring (ondernemers-leren-van-elkaar).
Interim management
2012 – 2008 Demusa Coaching & Training heeft interim management werkzaamheden verzorgd voor deze onderneming die in 2012 succesvol is verkocht aan ITSME. Coachend leidinggeven aan de medewerkers, sparringpartner voor de ondernemer, ontwikkeling en uitvoering strategisch plan en innovatie slagen maken in het bedrijf, behoorden tot de werkzaamheden.
Coachen van startende ondernemers
2011 – 2007 Demusa Coaching & Training heeft in deze periode in opdracht van Mijn Eigen Onderneming voor Gemeente Groningen en UWV mensen met een uitkering begeleidt naar zelfstandig ondernemerschap. Ondernemerskwaliteiten in kaart brengen, begeleiding geven bij het opstellen van een ondernemingsplan en het aanleren van bijvoorbeeld acquisitievaardigheden.
Project “Kennis Intensief Netwerk Doorgroeiers”
2008 en 2007 Demusa Coaching & Training heeft in opdracht van Kamer van Koophandel Groningen het project “KIND” mogen verzorgen. Dit was hiermee die eerste officiële opdrachtgever van dit bedrijf. Voor dit project moesten er ondernemers geworven worden die groei ambitie hadden en reeds personeel (vanaf 3 werkzame personen) in dienst hadden. Deze groeiende ondernemers kregen de mogelijkheid om in groepsverband van elkaar te leren. Iedere bijeenkomst werd aan de hand van een thema een expert gekoppeld aan de groep als vraagbaak. Op de groepen werd een geschikte mentor gezet die de gesprekken in goede banen begeleidde. In totaal zijn ruim 40 groeiende ondernemers ondersteunt naar succesvol ondernemen. Zie hieronder enkele voorbeelden.