Wil jij meer rust creëren in werk en leven? Ervaar je stressklachten of angst dat je richting een burnout gaat? Je zoekt naar kennis & kunde om stress om te buigen naar optimale flow. Onze coaches staan je bij ter preventie van uitval of herstel.

Stress is goed voor ons! Het zorgt voor betere prestaties, houdt ons scherp en is ook nog eens goed voor onze gezondheid. Stress is dus nuttig en zorgt dat wij kunnen presteren. Het zorgt dat ons lijf klaar staat om in actie te komen. Lastig wordt het wanneer het lijf in actie blijft komen terwijl er geen actie nodig is of andersom. Vooral het geloof dat stress slecht is voor de gezondheid, heeft negatieve gevolgen voor de gezondheid. Het heeft dus ook te maken met de mindset over stress.

Je kunt invloed uitoefenen om hiermee ongezonde stress te voorkomen. Met name cortisol (stresshormoon) speelt een belangrijke rol bij stress. Een hele grote dosis cortisol in eens of stelselmatig langer dan 3 weken een te hoge dosis brengt schade toe aan het brein. Het zorgt ervoor dat je blijft handelen op een wijze die niet altijd als effectief wordt ervaren in het nu. Dit beïnvloedt daarmee het functioneren, de gezondheid en het welbevinden.

In ongezonde vorm lijdt stress in extreme tot burnout/PTSS of tot tal van klachten zoals:

  • Lichamelijk; te hoge/lage bloeddruk, hoofdpijn, spierspanning, slaapproblemen, verminderde weerstand vaak ziek;
  • Psychisch; concentratieproblemen, vermoeidheid, schrikachtig, snel emotioneel;
  • Gedragsmatig; meer eten, alcohol, medicijngebruik, klagen, terugtrekken.

Wil jij voorkomen dat je stress ongezonde vormen krijgt en preventie aan de slag om ziekte of uitval te voorkomen? Of ben je uitgevallen en wil je graag ondersteunt worden om weer aan het werk te kunnen? Maak dan gebruik van het programma “Van stress naar flow”. Kennis en kunde om een goed balans te vinden in werk en leven en te komen tot optimale flow om zo het beste uit jezelf te halen.

Programma “Van stress naar flow”

Het programma is ontwikkeld voor ondernemers, leidinggevenden en professionals om grip te krijgen op (werk)stress om daarmee in optimale workflow te komen en blijven. Meer rust en moeiteloos werken en leven. Naast het aanreiken van de juiste kennis, werkt je samen met jouw coach om ongezonde stress om te buigen naar optimale flow in jouw werk en leven. De coach deelt de “geheimen” van high performance door uitgebreide studie in alles wat er te vinden is op dit gebied. Afhankelijk van de mate van stress klachten kan je een programma volgen voor de duur van een half jaar met bijvoorbeeld één 1 op 1 coaching per maand of een intensief één 1 op 1 coaching/ training per week. Hierbij worden de volgende stappen genomen:

Stap 1: Begrijpen & Erkennen
Pas wanneer je ten volle begrijpt wat stress is, wat is gezond en wanneer is het ongezond is, kun je werken aan preventie of herstel. De coach deelt basiskennis over stressmanagement. Je wordt je bewust waar je nu staat met behulp van de stress scan.

Stap 2: Inventariseren van de energielekken & energiegevers
Jouw coach ondersteunt je met het in kaart brengen van wat jou energie geeft op basis van de vier energiebronnen. Tevens onderzoek je welke energielekken je hebt en ondersteunt de coach jou in het ontdekken wat er nodig is om anders om te gaan met deze energielekken.

Stap 3: Onder begeleiding werken aan een persoonlijk plan van aanpak
Met deze input ben je in staat om samen met jouw coach een persoonlijk groeiplan te maken. Een maatwerk plan om ongezonde stress aan te pakken en te werken aan herstel. Soms ligt er oud zeer ten grondslag aan bepaald gedrag. Nare ervaringen uit het verleden waar ongewenste gedragingen / overlevingspatronen een rol spelen worden geïnventariseerd.

Stap 4: Stap voor stap naar optimale flow (Kennis & Kunde)
Iedere sessie wordt bekeken wat nu aandacht krijgt. Verwerken van nare ervaringen uit het verleden, actief aan de slag met het aanleren van nieuwe vaardigheden en hierover sparren. Stap voor stap ter preventie of herstel.

Jouw investering

Jouw investering en duur van het programma is geheel afhankelijk van waar je nu staat (gaat het om preventie of herstel), de eigen wensen met waar je naar toe wilt en wat je tot nu al hebt ondernomen. Tijdens een introductiesessie van € 100,- incl. BTW neem je de eerste stap en kan de coach samen met jou jouw programma samenstellen.