Wie ben jij wanneer jij op je best bent? Heb jij wel eens de ruimte genomen om te ontdekken wat jouw kernkwaliteiten zijn? Welk talent heb jij in je en mag in de etalage? Benut je deze ook ten volle? Komt dit goed tot zijn recht in het team waar je in werkt?

Vanuit deze praktijk deze maand extra aandacht voor kernkwaliteiten en kernkwadrant. Met je kernkwaliteiten geef je uiting aan wie je bent en ook dat wat jou energie geeft. Interessant is ook daar waar jij op leeg loopt. Waar ben jij allergisch voor bij anderen? Het zou kunnen dat jij je onvoldoende bewust bent welke kwaliteiten bij jou aandacht verdienen om jezelf te ontwikkelen tot een completer mens.

Kernkwaliteiten zijn persoonlijke kwaliteiten die het sterkst naar voren komen bij een persoon en daarmee een persoon typeert. Kwaliteiten die zo krachtig zijn dat het gezien kan worden als een karaktertype. Ieder mens heeft kernkwaliteiten, de start, geboorte en de eerste levensjaren zijn hier sterk van invloed geweest. Doordat je goede ervaringen hebt opgedaan met het inzetten van die kwaliteit, wordt het een kernkwaliteit. Soms praat men dan ook over karakter. Dit betekent niet dat het niet veranderbaar is. Inzicht in jouw kernkwaliteiten is een basis voor groei in werk en leven. Naast persoonlijk inzicht kun je dit ook in teamverband onderzoeken. Hoe is het daar gesteld met kwaliteiten, welke kwaliteiten zijn nodig om tot gewenste resultaten komen? Werk je in elkaars allergie of benut je al het talent optimaal?

Nieuwsgierig? Boek dan nu een sessie en speel het spel om meer inzicht te krijgen in jouw kernkwaliteiten en jouw uitdagingen en die van jouw team!