Ben jij nog verbonden met jouw geboortekracht? Er zijn twee manieren van denken, denken in termen van groei of van stagnatie, oftewel een growth of fixed mindset. Bij een growth mindset heb je alles in huis om een succes te maken van wat jij wilt veranderen. Welke uitingen, gedragingen herken jij het meest bij jezelf? Met deze heldere video-uitleg een mooie check bij jezelf. Waar ben jij niet happy over in jouw leven? Wat zou je dan volgens een growth mindset nu kunnen doen? Het mooie van open staan voor groei is dat je altijd tot anders kan besluiten. Heb jij honger naar fysieke, emotionele, mentale of zingeving input?

 Toelichting op de video

Denk je in problemen of zie je vooral uitdagingen & oplossingen? Sta je open voor nieuwe ervaringen en zie jij dit als kans om te leren en je verder te ontwikkelen of blijf je liever doen wat je kent om zo conflict te vermijden? Heb je er een hekel aan om fouten te maken? Iemand met een growth mindset staat open voor mogelijkheden om te groeien en heeft zo meer kans op succes in het (werk) leven dan iemand met een fixed mindset. Deze laatste gelooft te weinig in het eigen potentieel. “Een gemiste kans, een mens is tot zoveel meer in staat en je kunt altijd besluiten om het slot er af te halen”, vindt coach Denise.

Wil je een growth mindset stimuleren vier dan elke poging daartoe, stimuleer elke poging die gedaan wordt om te leren ook al gaat het mis. Iets nieuws doen gaat altijd gepaard met een beetje spanning, leren omgaan met teleurstelling of tegenslag hoort daarbij. Focus op wat je graag zou willen bereiken en neem een stap die je dichterbij brengt bij jouw doel. Soms is er meer nodig om angst voor bijvoorbeeld sociale druk om te buigen. Mogelijk heb je in het verleden te maken gehad met met een of meerdere nare ervaringen. Neem dan contact op. Een nare ervaring uit het verleden kan in de weg liggen. Met een eenvoudige techniek kan dit worden verholpen.

Jouw brein is te vergelijken met een spier. Wetenschappers hebben aangetoond dat deze sterker wordt als je het uitdaagt en traint. Oftewel inspanning loont. Als je doet wat je altijd gedaan hebt, zul je ook krijgen wat je altijd hebt gekregen. Wanneer je honger hebt naar meer energie op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel gebied onderzoek je eigen mindset eens. Herken je angst voor verandering, zie je geregeld beren op de weg, ben je bang om te falen waardoor je liever helemaal niet probeert? Heb je al veel te veel teleurstellingen moeten verwerken en kun je er niets meer bij hebben? Kun je moeilijk omgaan met kritiek en mopper je over de feedback dat je krijgt?….

 

Wees je er van bewust dat er een groot potentieel in jou huist. Ja, je kunt het onbenut laten. Ja, je kunt naar alles en iedereen wijzen en de schuld geven. Er zijn zat mensen die hun potentieel niet of nooit inzetten. Zo jammer dat je de verbinding met jouw geboorte kracht bent kwijt geraakt. Je hebt alles in huis om succesvol te zijn in jouw (werk)leven. Neem de stap om het potentieel te benutten. Coach Denise ondersteunt je er graag in om de beste versie van jezelf te worden en blijven.