Wat je aandacht geeft, groeit! De pay-off van Demusa Coaching & Training om de visie te versterken, dat waar deze praktijk zich voor inzet. Het is een bekende uitspraak van Aristoteles, een van de belangrijkste filosofen.

Aristoteles deed wetenschappelijk onderzoek door dieren en planten te bestuderen. Hierbij kwam hij tot de conclusie dat alles in de natuur potentie heeft. Een zaadje heeft de potentie om uit te groeien tot bijvoorbeeld een boom. Een baby heeft de potentie om uit te groeien tot mens. Wanneer jij je focust op kracht dan ontwikkel jij je vanuit potentie, vanuit mogelijkheden.

Een voorbeeld: Kijk naar het bovenste plaatje. Sluit je ogen en denk niet aan de eenhoorn. De kans is groot dat je in gedachte het plaatje van de eenhoorn ziet. Denk nu eens aan hetgeen wat jij bij jezelf zou willen veranderen, iets wat je beter zou willen hebben. Welke woorden komen dan in je op? Datgene wat je niet wil? Wanneer jij in iets wil groeien dan begint het met je focus brengen naar datgene wat je wel wil. Je formuleert een doel, het liefst SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Resultaatgericht en Tijdgeboden).

Bijvoorbeeld de gedachte speelt “Ik wil niet zo ongezond eten, ik ben veel te dik”. Hoe zou jij jezelf een positief doel kunnen geven? Je kunt dan denken aan: “Ik voed mijzelf met gezond eten en eet wat mijn lijf nodig heeft” of nog concreter: “Ik maak voor vanavond een maaltijd met verse groente en een klein stukje vlees en na deze maaltijd drink ik alleen nog water, mocht ik trek krijgen eet ik een appel”.