Boekentip; Levensbelang – Van overleven naar levensvreugde, door Baukje van Leeuwen. Voor een ieder die steviger in het leven wil staan en hulpverleners die zich bezig houden met hechtings- en traumaproblematiek.“Hoe kun je pijn en onvervulde behoeften uit het verleden omzetten in geluk? Dit boek geeft diepgaande inzichten en reikt een nieuwe methode hiervoor aan.” – Henk Fransen, arts en auteur van Handboek kanker. € 20,- , verkrijgbaar op locatie Demusa Coaching & Training

Iedereen heeft tegenwoordig wel ergens last van. Tenminste, zo lijkt het. Steeds meer volwassenen en kinderen lopen sociaal of emotioneel vast, of hebben vage fysieke klachten. Behandelaren proberen deze problemen te vangen in diagnoses als depressie, ADHD, hechtingsstoornis of PTSS. Vaak met de boodschap: “U moet er maar mee leren leven” of “Medicijnen zijn de enige oplossing”.

Kan het dan echt niet anders? Psychotherapeut Baukje van Leeuwen bewijst van wel. Ze legt feilloos de oorzaak van alle ‘welvaartsziekten’ bloot én biedt een blijvende oplossing. Met de door haar ontwikkelde CREF‑Methode is vrijwel altijd verbetering en zelfs ‘genezing’ mogelijk, hoe diepgeworteld de kwaal of klacht ook is. Van Leeuwen – en anderen die volgens deze methode werken – behandelden succesvol volwassenen en kinderen die aanklopten voor hulp. ‘Onbehandelbare’ fysieke of mentale klachten verdwenen en hun ‘label’ was niet meer aan de orde.

Dit boek:
geeft inzicht in factoren die je fysieke en mentale gezondheid ondermijnen;
legt uit hoe je brein werkt en hoe onbewuste overlevingsstrategieën ontstaan;
laat zien hoe de CREF‑Methode stap voor stap een blijvende oplossing biedt zónder medicijnen.

Baukje van Leeuwen is therapeut Integratieve psychotherapie en hypnotherapeut met als specialisatie traumaverwerking en hechtingsproblematiek. Vaak zet zij paarden in als therapeutisch hulpmiddel, in combinatie met andere interventies.
Ze is grondlegger van de CREF-methode. Via het Instituut voor Kennis en Vaardigheden (IKEV) draagt zij haar kennis over in de vorm van opleidingen en bijscholing. Kinderen, volwassen én organisaties kunnen daardoor in heel Nederland terecht bij gecertificeerde CREF-methode behandelaren, -trainers en -voorlichters.