“Niemand heeft in zijn leven iets wezenlijks gepresteerd zonder stress. Alle belangrijke prestaties in ons leven, zowel persoonlijk als professioneel, gaan gepaard met stress.”

Stress is goed voor ons! Het zorgt voor betere prestaties, houdt ons scherp en is ook nog eens goed voor onze gezondheid. Stress is dus nuttig en zorgt dat wij kunnen presteren. Het zorgt dat ons lijf klaar staat om in actie te komen. Lastig wordt het wanneer het lijf in actie blijft komen terwijl er geen actie nodig is of andersom. Vooral het geloof dat stress slecht is voor je gezondheid, heeft negatieve gevolgen voor je gezondheid. Het heeft dus ook te maken met jouw mindset over stress. Hier kun je invloed op uit oefenen om hiermee ongezonde stress te voorkomen. Meer kennis over de werking van het brein werkt hierin ondersteunend.

Met name cortisol (stresshormoon) speelteen belangrijke rol bij ongezonde stress. Een hele grote dosis hiervan of stelselmatig langer dan 3 weken te hoge dosis brengt schade toe aan het brein. Het zorgt ervoor dat je blijft handelen op een wijze die jij niet altijd als effectief ervaart in het nu. Dit beïnvloed daarmee het functioneren en de gezondheid. In extreme lijdt dit oa tot lichamelijke klachten, depressie, overspannenheid of een burnout. Om grip te krijgen op je eigen stress om daarmee in workflow te blijven is het CREF-Workflow programma ontwikkeld.

Met het CREF-Workflow programma werk je in 6 stappen naar een stevige basis waarbij jij de tools krijgt om beter bestand te zijn tegen “ongezonde” stress en weet je de signalen effectief om te buigen opdat jij in jouw optimale workflow blijft. Wil jij dit ook voor jezelf of jouw bedrijf, neem dan vrijblijvend contact met ons op.