Vandaag (27 juni 2016) is de eerste dag dat vanuit deze praktijk kickbokscoaching is ingezet bij een cliënt. Toch een historische moment van een nieuwe, innovatie interventie vorm. In samenwerking met Semmy Schilt van Fight Game Academy is deze sessie aangeboden om hiermee een veilige en professionele basis te bieden aan deze cliënt.

Cliënt meldde zich enige tijd terug met klachten als faalangst met black-out tot gevolg en overmatige boosheid die als ineffectief werd ervaren. Boosheid kon zich ook in agressieve vorm laten zien waardoor ede band met belangrijke relaties werd beschadigd. Coach Denise, tevens opgeleid om EMDR te kunnen geven zocht naar een manier om de cliënt op een veilige wijze ruimte te kunnen geven om deze boosheid te laten zien. Daarnaast ook aan de slag te gaan met de faalangst.

Binnen een paar sessies heeft de cliënt inzicht gekregen in de oorzaak van de boosheid en dat deze al in een vroeg stadium is ontstaan. Door met de boosheid te werken, heeft cliënt de onderliggende ervaring verwerkt en geleerd deze beter te reguleren. Black-outs tijdens belangrijke momenten van presteren, zoals een examen hebben zich niet meer voorgedaan. Cliënt kon met vertrouwen deelnemen aan examen en op niveau presteren. Inmiddels zijn er nog meer cliënten gestart met kickbokscoaching.