In diverse media duikt regelmatig titels naar boven als deze: ADHD: “Does Not Exist” of ADHD is een fictieve ziekte. Bestaat het nu wel of niet? Om nog maar te zwijgen over de risico’s die medicijnen als Ritalin met zich meebrengen. “Welke diagnose of label geplakt is op cliënten voordat ze mijn praktijk binnen stappen, vind ik niet zo interessant”, zegt CREF-methode® behandelaar Denise Munster. “Ik richt mij op hun persoonlijke verhaal vanaf het moment van conceptie tot nu. Veelal is de omschreven gedragsproblematiek ontstaan uit beschadigd basisvertrouwen. Dit kan worden hersteld”.

Een goede gezondheid en emotioneel welbevinden, begint bij de basis van het leven. Wanneer men geboren wordt, is er van nature een basisvertrouwen van ongeveer 70%. De andere 30% zal normaliter groeien op basis van emotioneel veilige ervaringen die als kind worden op gedaan. Wanneer door bepaalde omstandigheden de levensbehoeftes niet opgevuld worden dan ontstaat er in veel gevallen een Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS). Herkenbaar als hechtingsproblematiek of als het Geen Bodem Syndroom (GBS).

De symptomen van PTSS/GBS hebben vaak dezelfde uitingen als ADHD en/of vorm van autistisch spectrum. Door de onbekendheid wordt er helaas veelal overbodige medicatie toegediend. De CREF-methode® maakt het mogelijk om de symptomen succesvol te behandelen. Er wordt continu gebouwd aan het basisvertrouwen. Paarden ondersteunen en versnellen dit proces en kunnen naar wens worden ingezet. De CREF-methode® is geschikt voor alle leeftijden.

Wil je meer weten over beschadigd basisvertrouwen of de CREF-methode®, neem dan vrijblijvend contact op of volg een lezing of kennismakingsworkshop, zie agenda