“Begin met het einde voor ogen”, een bekende uitspraak van Stephen Covey. Een belangrijke eigenschap voor effectieve leiders.  Het klinkt wat zwaar maar wanneer jij je verder hierin verdiept zit er een belangrijke kernboodschap in, namelijk het belang van het hebben van een persoonlijk statuut. Er is veel mogelijk, je kunt alle kanten op. Beweeg je daar in dan kom je nergens en bereik je ook niet echt wat. Het is als ronddobberen op een grote oceaan zonder doel. Sterker nog zonder een eigen plan, is de kans groot dat je het plan wordt van een ander. Een persoonlijk statuut kan een geweldige manier zijn om richting en structuur aan je (wek)leven te geven. Het helpt je om je doelen te definiëren en te visualiseren, en het kan je ook helpen om je prioriteiten te bepalen en betere beslissingen te nemen. 

Voor richting, structuur en persoonlijke groei

En dat is niet het enige nut door een persoonlijk statuut te maken, kun je ook meer zelfvertrouwen en motivatie opbouwen om je doelen te bereiken. Bovendien is een persoonlijk statuut ook een document dat je kan helpen om jezelf te herinneren aan wie je wilt zijn en waar je voor staat. Het kan je helpen om te focussen op wat echt belangrijk is voor jou. Het herinnert jouw om je tijd en energie te richten op de dingen die er voor jou echt toe doen.

Dus als je op zoek bent naar meer richting en structuur in je leven, of als je gewoon wilt werken aan je persoonlijke groei en ontwikkeling, dan is het maken van een persoonlijk statuut een uitstekend idee. Het is een geweldige manier om jezelf te inspireren en te motiveren om het beste uit jezelf te halen.

Hoe dit aan te pakken?

Het maken van een persoonlijk statuut is voor de meeste een zeer persoonlijk proces en is voor ieder anders. Onze coach begeleidt jou stap voor stap door dit bijzondere proces. Op hoofdlijnen ga je aan de slag met vragen als: Wat wil je zijn (je persoonlijkheid) en wat wil je doen (je bijdragen en prestaties) en je spreekt je uit wat over waarden en principes die bij jou horen. Als voorbeeld zou je kunnen checken op, wat zou je willen dat mensen over je zeggen als je er niet meer bent. Kort gezegd: Waarom doe je wat je doet. Hiervoor beschikken wij over een aantal handige tools om tot jouw persoonlijke kompas te komen. Een persoonlijk kompas wordt ook wel persoonlijke missie of persoonlijk statuut genoemd.

Wil jij jouw persoonlijke kompas maken met ondersteuning van een van onze coaches? Laat het weten via onderstaand contactformulier en je wordt gebeld voor een afspraak.