Coach/ behandelaar Denise Munster heeft een intensief opleidingstraject gevolgd bij IKEV. IKEV staat voor Instituut voor Kennis en Vaardigheden en is gevestigd onder andere in Overberg. Denise Munster is daar in periode 2012 t/m ca. 2019 in opleiding geweest om meer kennis te vergaren op het gebied van brein wetenschap, hechting & trauma problematiek. Hiermee heeft Denise kennis en vaardigheid opgebouwd om therapeutisch interventies in te kunnen zetten. Denise is een aantal jaren kartrekker en vestigingshouder IKEV-Noord geweest om de CREF-methode in regio Noord (Groningen, Friesland en Drenthe) op de kaart te zetten. En daarnaast is zij actief bezig geweest om professionals in het Noorden op te leiden met de CREF-methode.

De volgende opleidingen heeft Denise met goede resultaten gevolgd.:

  • GBS Voorlichter (Geen Bodem Syndroom, basiskennis hechting-/ trauma problematiek, werking van het brein)
  • CREF-Methode Behandelaar (EMDR, Systemisch werken, Delenwerk, therapeutische interventies met en zonder inzet van paarden)
  • CREF-Methode Trainer (Teamcoaching & training met inzet van paarden)
  • CREF-Methode Docent (Opleiden van coaches, therapeuten e.a. in eerder genoemde opleidingen)

De IKEV opleidingen zijn geaccrediteerd door Stichting Keurmerk voor Beroepsscholing voor de Psycho-sociale en Geestelijke Gezondheidszorg op post-HBO niveau. Dat betekent dat bijvoorbeeld een CREF-Methode Behandelaar reeds een professionele hulpverlener is met als specialisatie: CREF-Methode Behandelaar. De kracht van IKEV is het verzorgen van ruimdenkende, specialistische en praktische opleidingen, bij-, nascholingen, lezingen en trainingen. Effectief leren is belangrijk, daarom wordt er gebruik gemaakt van ervaringsleren en interactieve scholing.

Het IKEV is ontstaan vanuit succesvolle praktijkervaringen, de merkbare vraag en stijgende behoefte naar kennis en vaardigheden vanuit de maatschappij. Het specialisme van IKEV ligt op het onderricht geven op gebied van de CREF-Methode. CREF staat voor: “Circle Reprint Emotional Foundation”. Het uitgangspunt van de CREF is werken aan basisvertrouwen (foundation) welke in elk ontwikkelproces thuis hoort. Zowel voor individuele als voor organisatieprocessen. Daarom zijn de opleidingen geschikt voor een ieder die geïnteresseerd is in geen bodem syndroom of hechtingsproblematiek, tot de hulpverlener/professional die zich wil specialiseren.

Zie ook thema Basisvertrouwen en in de toolbox de CREF-Methode.