Kickbokscoaching, een interventievorm met impact.

Ben jij nieuwsgierig naar deze vorm van coaching voor jezelf, jouw team of om als professional in te zetten in jouw praktijk? Neem dan deel aan deze kennismakingsworkshop en ervaar de impact van kickbokscoaching.

Tijdens deze workshop krijg je enkele basisbeginselen van kickboksen en coaching. Je gaat met jezelf aan de slag door doen & leren van deze ervaring. Dit onder begeleiding van een Kickbokscoach. Deze workshop is geschikt wanneer jij het fijn vindt fysiek bezig te zijn en je daarbij wilt ontwikkelen in werk of leven. Denk hierbij aan thema’s als (persoonlijk) leiderschap, effectief communiceren, meer zelfvertrouwen ontwikkelen of preventie of herstel van stress klachten. Tijdens deze workshop werken we aan de vier elementaire energiebronnen voor optimale gezondheid & welzijn.

Voor professionals in de hulpverlening is deze workshop geschikt om te ervaren hoe kickboksen wordt ingezet als interventie vorm voor coaching, trainingen of therapie door dit vooral ook zelf te ervaren.

Programma

09.00 uur Inloop
Bijvoorkeur komen de deelnemers reeds in sportkleding indien nodig omkleden, koffie, thee & wat lekkers bij ontvangst.

09.30 uur Warming-up
We starten met kennismaking & het theoretisch kader. De deelnemers leren elkaar op interactieve wijze kennen. KickboksCoach Denise deelt de basisbeginselen van kickboksen, coaching & energiemanagement. Van hieruit bepaalt iedere deelnemer voor zich een leerdoel, welke wordt gedeeld met de groep.

10.30 uur Ready to rumble, aan de slag met kickbokscoaching
Deelnemers gaan aan groeten, een ritueel waarmee op respectvolle wijze wordt gestart. De deelnemers gaan fysiek opwarmen en leren enkele technieken zoals juiste houding, stoten en trappen waarbij spelvorm en coaching on the job plaatsvindt. Thema’s als leiden-volgen en communicatie worden hierbij ingezet. Afhankelijk van de groepsgrootte is er nog een kickbokstrainer aanwezig ter ondersteuning.

11.30 uur Cooling down, afronding
De deelnemers gaan afgroeten, een ritueel waarmee op respectvolle wijze de sessie wordt afgesloten. Gelegenheid om water te drinken en nog een kopje koffie, thee te nuttigen. Kickbokscoach Denise begeleidt de evaluatie waarbij besproken wordt wat iedere deelnemer uit de sessie heeft gehaald met oog op het gestelde leerdoel, wat ga je meenemen en in zetten. Ter afsluiting wordt een toelichting gegeven op de 3-daagse opleiding voor kickbokstrainer, coaches, therapeuten & andere hulpverleners die deze werkvorm willen gaan inzetten.

12.00 uur Einde van het programma
Wij hopen dat je na deze workshop met positieve energie en veel inspiratie de dag voortzet.

note: Tijdens de workshop worden video opnames gemaakt ten behoeve van de 3-daagse opleiding als naslagwerk voor de cursisten. Mocht je deelnemen en opname niet prettig vinden, geef dit dan aan bij aanmelden onder kopje bijzonderheden. Wij houden dan rekening tijdens het filmen.

Workshop leiders

De workshop wordt begeleid door Denise Munster en bij meer dan 10 deelnemers met 5-voudig wereldkampioen Semmy Schilt.

Denise Munster heeft sinds 2007 haar eigen praktijk voor coaching & training. Ze is opgeleid in diverse erkende methode en technieken zoals NLP, TA, CREF-methode en EMDR. Naast het coachen van executives & professionals, ondersteunt ze diverse coaches, psychologen en therapeuten als docent en leertherapeut. In 2016 is zij samen met Semmy Schilt gestart met de ontwikkeling van kickbokscoaching voor het individu en teams.

Semmy Schilt is de meest succesvolle zwaargewicht vechter aller tijden. Naast diverse wereldtitels te hebben behaald is hij ook ondernemer en eigenaar van Fight Game Academy in Zuidlaren. Hier zet hij zich dagelijks in voor de vechtsport als basis voor persoonlijke ontwikkeling. Samen met Denise Munster heeft hij diverse werkvormen ontwikkeld die geschikt zijn voor het coachen van teams.

Resultaten

👊🏻 Je weet welke stappen nodig zijn voor een kickbokscoaching sessie (materialen, coachingsmodel 🌱GROW)
👊🏻 Je begrijpt op hoofdlijnen hoe het brein werkt in tijde van stress en wat er nodig is voor optimale flow.
👊🏻 Je kent de elementaire energiebronnen en een aantal technieken uit het kickboksen, zoals groeten, houding en stoten.
👊🏻 Je bent je bewust van jouw energielekken en gedrag en weet hoe deze om te buigen naar meer flow.
👊🏻 Je hebt je fysiek en mentaal geactiveerd en ervaren wat kickbokscoaching voor jou kan doen.

Overige informatie

Datum: dinsdag 1 oktober 2019
Tijdstip: 09.00 tot 12.00 uur
Locatie: Oudemolenseweg 2 in Ubbena of Fight Game Academy Zuidlaren (bij 10 deelnemers)
Bijdrage: € 47,50 incl. BTW en gebruik van (boks)materialen
Groepsgrootte: maximaal 20 deelnemers
Aanmelden: klik hier>>