Coaching met honden ook wel hondenspiegel genaamd wordt op deze locatie aangeboden voor regio Groningen, Drenthe, Assen, Zuidlaren. Geschikt voor individuele begeleiding en voor teambuilding. Door oefeningen te doen met honden, leer je over jezelf of je team. Jijzelf of jouw team met alles wat er is in combinatie met jouw persoonlijke ontwikkeling staan centraal tijdens coaching met honden. Je gaat hierbij werken met een of meerdere honden.

Bij hondencoaching ook wel hondenspiegel genaamd breng je met behulp van de coach een vraagstuk in of een doel waar aan je wilt werken. Dit vraagstuk of doel wordt gekoppeld aan een oefening met een of meerdere honden. De hond reageert op wat je voelt, denkt en vervolgens doet. De natuurlijke reactie van de hond is onbevooroordeeld en puur. De reactie van de hond is hiermee een spiegel van wat er is, vandaar de naam hondenspiegel. Je krijgt precies terug wat er is en dat kan soms grappig, confronterend, irriterend of ontroerend zijn. Door te ervaren wat de hond teruggeeft, kun jij je meer bewust worden wat er nodig is. Met het juiste doel voor ogen kun je samen met de coach en de honden op zoek naar jouw succesformule.

Tijdens het werken met de honden ondersteunt de coach je met de vertaalslag naar je vraagstuk of het doel. Ook de koppeling naar je werk of privé leven. Diverse thema’s kunnen zo ingebracht worden van focus houden, leiderschap, motiveren tot aan het doorbreken van (hardnekkige) gedragspatronen. Indien nodig kan de coach andere tools uit de Demusa toolbox (zoals de CREF-methode, NLP of EMDR) inzetten om jouw leerproces te bevorderen.