De boodschap van het paard, onbevooroordeeld, zonder verborgen agenda, puur natuur.

Ervaar in een middag de kracht van het werken met het paard voor persoonlijke en/of zakelijke groei.

Vrijdag 10 september in Ubbena (Assen-Noord)

Feedback puur natuur voor groei in werk en leven

Iedereen voelt, doet, denkt en handelt op een bepaalde manier. Door positieve en negatieve ervaringen in het leven hebben wij ons veel gedrag aangeleerd. Wanneer gedragingen regelmatig terugkeren praten wij over gedragspatronen. Sommige gedragspatronen zijn actueel en functioneel in het hier en nu. Ook zijn er gedragspatronen die ons vertrouwd zijn maar niet het gewenste opleveren. Veel hiervan speelt onbewust af. Achter dit gedrag schuilen onze helpende en niet-helpende overtuigingen. Paarden kunnen emoties en gedrag feilloos aanvoelen en reageren hierop vanuit het hier en nu, zonder verborgen agenda. Hiermee houden de paarden ons een spiegel voor, wat je in de gelegenheid stelt jouw zelfkennis te vergroten. Naast bewustwording bieden oefeningen met de paarden je de mogelijkheid om nieuw gedrag te ervaren, te onderzoeken en te bekwamen.

Wat leer je?

Je leert over de hoe positieve en negatieve ervaringen worden verwerkt in het brein. We bespreken op basis van concrete voorbeelden hoe het menselijk brein werkt in optimale flow (gevoelens, gedachten en handelen in balans en functioneel in het hier en nu) en bij een verstoorde werking. Je ervaart de feedback van het paard op jouw voelen, denken en doen al dan niet met een coach vraag. Je ontdekt de mogelijkheden die coaching & therapie met paarden bieden voor groei in werk en leven. Kortom door een mix van theorie en praktijk ervaar je de kracht van het werken met paarden voor persoonlijke of professionele ontwikkeling.

Wist je dat het paard direct aanvoelt hoe het is gesteld met jouw leiderschap? Stel je duidelijk grenzen of laat je makkelijk over je grens gaan. Het paard voelt precies aan waar het disbalans zit, zit je veel in je hoofd, heb je veel op het hart of sta je onvoldoende stevig. Iets wat je bewust al dan onbewust ook in je dagelijkse werk of privé ervaart. Zo hebben de paarden op deze locatie mensen geholpen met verbindend communiceren, leiderschap, effectiever samenwerken en het verwerken van trauma (nare gebeurtenissen uit het verleden). Ook hebben ze professionals in opleiding voor paardencoaching / therapie met paarden bijgestaan in hun leerproces.

Wij gaan om 13.30 uur aan de slag met paardenkracht en de boodschap van het paarden voor groei in werk en leven. Er zijn maximaal acht plekken voor deze training dus reserveer nu je plek!

Praktisch

Tijd: 13.30 – 16.30 uur
Locatie: Oudemolenseweg 2 in Ubbena (Noord-Drenthe)
Aantal deelnemers: acht
Prijs: € 47,50 (incl. BTW)

Inbegrepen: deelname, drinken en kleine versnapering
Voor wie: mensen met fysieke, emotionele of mentale klachten, mensen, ondernemers, professionals die een stap in hun ontwikkeling willen maken, mensen die overwegen om de opleiding tot paardencoach te volgen

Workshop door Denise

In 2008 ontdekte ik de kracht van het werken met paarden voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Vanuit de behoefte om mij verder te bekwamen in mijn vaardigheden als coach en dan vooral om ook effectieve resultaten te kunnen boeken in mijn begeleiding, besloot ik een opleiding tot paardencoach te volgen. Tijdens de opleiding tot paardencoach ontkwam ik niet aan mijn eigen kwetsbaarheid. Het onder de loep nemen van mijn eigen voelen, denken en doen. Ik raakte gefascineerd door de pure directheid van het paard en de groei die dit mij persoonlijk en mijn mede cursisten bracht. De soms magische ervaringen bij mijn klanten inspireerde mij om door te gaan en mij verder te bekwamen in thema’s als hechtingsproblematiek, trauma en de koppeling met de wetenschap. Al snel volgde het opleiden van nieuwe collega’s om meer mensen met deze krachtbron “werken paarden” te kunnen verrijken. Inmiddels ben ik al 10 jaar actief met paardencoaching en therapie. Ik voel me geregeld een bevoorrecht mens, dat ik het groeiproces tussen klant en mijn paarden mag bijstaan. Met passie deel ik mijn kennis, ervaringen en een proeverij van de vele oefeningen om jou zelf te laten ervaren.