Wil jij als coach, psycholoog of therapeut jouw praktijk uitbreiden met een unieke kracht? Ben jij sportinstructeur en zou jij jouw klanten ook mentaal willen kunnen trainen? Dan is de opleiding KickboksCoach een uitgelezen kans voor jou!

Meervoudig wereldkampioen Semmy Schilt® en multidisciplinair coach Denise Munster hebben hun krachten gebundeld en leiden nu samen professionals op tot KickboksCoach. Het is gebleken dat de combinatie van zowel mentale als fysieke uitdaging klanten en cliënten helpt meer uit hun sessie te halen. Dit maakt jou als coach van onschatbare waarde in hun ontwikkelingsproces. Naast hun jarenlange ervaring in de vechtsport, coaching & therapie maken Semmy Schilt® en Denise Munster gebruik van de beste materie beschikbaar op gebied van wetenschappelijke inzichten uit de psychologie en leertheorie.

Visie

De aanpak van kickbokscoaching is gericht om de mens het beste uit zichzelf te laten halen door ervaringsgericht leren. Om vanuit de kracht van het individu teams en organisaties te versterken naar een duurzame samenleving. Centraal hierin is de ambitie van de mens en focus op het aanwakkeren van het aanwezige potentieel. Hiervoor ook gebruik te maken van jarenlange ervaring in de vechtsport, coaching & therapie en het beste wat beschikbaar is op gebied van wetenschappelijke inzichten uit de psychologie en leertheorie.

programma

De deelnemers ontvangen een werkmap met een toelichting op de gegeven theorie, uitwerking van de werkvormen en een  literatuurlijst. Toegang tot de FB community om onderling kennis & ervaring uit te wisselen, een online leeromgeving met filmpjes en aanvullende werkmaterialen.

Dag 1

 • Theorie: basisbeginselen van kickboksen, coaching, energiemanagement en brein wetenschap
 • Praktijk: opzet individuele sessie/ traject kickbokscoaching, trainen en oefenen met werkvormen & gesprekstechniek

Dag 2

 • Theorie: NLP, cirkel van invloed, comfort-zone, autonome zenuwstelsel, hartcoherentie, psychosomatiek
 • Praktijk: Supervisie/ intervisie, trainen en oefenen met werkvormen & gesprekstechniek

Dag 3

 • Theorie: TA, hechting & trauma, Kernwaarden en -kwaliteiten, meer energie met minder moeite
 • Praktijk: Supervisie/ intervisie, trainen en oefenen met werkvormen & gesprekstechniek

De docenten/ trainers van de 3-daagse opleiding

Semmy Schilt

Hij is een voormalig Nederlands Ashihara-karateka, kickbokser en MMA-vechter. Met vier behaalde K-1-wereldtitels (2005, 2006, 2007 en 2009) en het winnen van de Glory Heavyweight Grand Slam in 2012 geldt hij als de meest succesvolle zwaargewicht-kickbokser aller tijden. Naast diverse wereldtitels te hebben behaald is hij ook ondernemer en eigenaar van Fight Game Academy in Zuidlaren. Hier zet hij zich dagelijks in voor de vechtsport als basis voor persoonlijke ontwikkeling van jong tot oud. Een technisch zeer krachtige vechter die als geen ander weet welke werkvormen mensen op meerdere niveaus in beweging brengen. Samen met Denise Munster heeft hij diverse werkvormen ontwikkeld die geschikt zijn voor het coachen van het individu en teams.

Denise Munster

In 2007 gestart met haar eigen praktijk voor coaching & training gericht op ervaringsgericht leren. Door specialistische kennis in onder andere hechtings- en traumaproblematiek en prenatale psychologie weet zij stevige gedragsproblematiek in beweging te krijgen.  Particulieren weten haar te vinden wanneer zij vastlopen in het reguliere zorgcircuit of krijgt doorverwijzing vanuit het de zorg voor complementaire dienstverlening. Ervaring in het geven van trainingen voor bedrijven op gebied van leiderschap, communicatie en stress klachten voor diverse groepsgrootte. Vanuit haar praktijk word zij regelmatig ingezet als leertherapeut voor professionals in mensen werk.

RESULTATEN

 • Je weet welke stappen in te zetten voor een KickboksCoaching coaching of training (materialen, coaching model GROW, theoretisch kader)
 •  Je begrijpt hoe het brein werkt in tijde van stress of belasting en bij overlevingspatronen, wat er nodig is voor optimale flow en je kunt dit effectief kunt begeleiden als KickboksCoach
 •  Je hebt kennis van de elementaire energiebronnen, optimale flow en weet deze in te zetten in een sessie
 •  Je beschikt over diverse Semmy Schilt® werkvormen en weet deze technisch en praktisch in te zetten
 • Je weet KickboksCoaching werkvormen te combineren met diverse gesprekstechnieken en wetenschappelijke kennis.

 

 

Data & tarief

Contact

(050) 2102855