Kickbokscoaching is ontstaan door de samenwerking tussen Semmy Schilt en Denise Munster die in het jaar 2016 voor het eerst plaatsvond. Vanuit de praktijk Demusa Coaching & Training ontstond bij Denise Munster de behoefte om bepaalde cliënten de mogelijkheid te geven zich fysiek te uiten wat emotioneel blokkeerde. Hiervoor zocht Denise een veilige en professionele setting waar dit kon plaatsen vinden.

Meervoudig wereldkampioen Semmy Schilt® en multidisciplinair coach Denise Munster hebben vanaf dat moment hun krachten gebundeld. Het bleek dat de combinatie tot waardevolle ontlading van cliënten leidde. Van hieruit ontstond het idee om een groep vrouwen een cursus aan te bieden, een gedeelte van de vrouwen hadden te maken gehad met fysiek of psychisch geweld van o.a. een partner en zette vaak verstarring in als overlevingsstrategie waar dit niet altijd functioneel was. De 8-daagse cursus werd als zeer succesvol ervaren. Van hieruit werd dit vaker in gezet en door ontwikkeld voor individuele coaching als ook voor groepen, van ondernemers, leidinggevenden, leerkrachten, kinderen tot mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Naast hun jarenlange ervaring in de vechtsport, coaching & therapie maken Semmy Schilt® en Denise Munster gebruik van de beste materie beschikbaar op gebied van wetenschappelijke inzichten uit de psychologie en leertheorie. Kickbokscoaching is nog steeds niet uitontwikkeld. Iedere dag weer leren Semmy en Denise van hun ervaringen met cliënten en klanten en ook nieuw inzichten uit de psychologie en leertheorie blijft kickbokscoaching in beweging. In 2019 worden de eerste kickbokscoaches opgeleid.