Goede voornemens om meer te bewegen? Maak het SMART!
Bijvoorbeeld: Iedere dag zet ik minimaal 10.000 stappen.

Veel mensen hebben goede voornemens vaak extra wanneer een nieuw jaar begint. Zoals: Ik ga meer bewegen. Wil je dit laten slagen is het belangrijk om het concreter te maken, dus Ik ga elke dag minimaal 10.00 stappen zetten. Het zetten van 10.000 stappen per dag is geen boodschap die zomaar uit de lucht is komen vallen. De Japanse arts Yoshiro Hatano toonde aan dat mensen die dagelijks voldoende bewegen een betere gezondheid hebben. Hij besloot toen de minimale hoeveelheid beweging per dag uit te drukken in het aantal stappen.
 
Wil jij jouw fysieke energiebron goed gevuld hebben, dan is het van belang dat je veel beweegt. Dr. Yoshiro Hatano kwam tot de conclusie dat een mens gemiddeld zo’n 6.000 stappen per dag zet. Om echter gezond te leven, zouden dat er eigenlijk 10.000 per dag moeten zijn. Die 4.000 extra stappen komen ongeveer overeen met een half uurtje stevig wandelen.
 
Effectiever dan 3 keer per week naar de sportschool
Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het zetten van 10.000 stappen op middelmatige intensiteit veel effectiever is voor je gezondheid én om vet te verbranden. Dit komt omdat je met fitness vooral koolhydraten verbrandt maar weinig vet. Je gaat pas vet verbranden bij middelmatige inspanning op zo’n 60 tot 70% van je maximale hartslag.
 
Met wandelen verbrand je zo’n 520 calorieën per uur. De verbranding start na zo’n 2.200 stappen. Dit komt neer op ongeveer 20 minuten lopen. Terwijl je met fitnessen slechts 250 calorieën per uur verbrandt.
 
Weet jij hoeveel stappen je voor het goede voornemen gemiddeld per dag zette? Wanneer dat onder zwaar onder de 6.000 stappen is, dan is in één keer naar 10.000 stappen gaan wel een behoorlijke sprong. Voor succes kun je dan beter bijvoorbeeld zeggen de eerste twee weken zet ik elke dag 7.000 stappen, dan twee weken elke dag 8.000, en zo verder tot het einddoel elke dag 10.000 stappen. Kortom in kleinen stappen uiteindelijk de grote sprong realiseren. Zo maak jij jouw voornemen, SMART!

Wandelen is dé makkelijkste en veiligste vormen van lichaamsbeweging. Met een stappenteller kun je heel makkelijk bijhouden hoeveel je dagelijks loopt. De stappenteller, hiernaast te kopen via bol.com, gebruikt coach Denise nu al ca. 2 jaar en werkt nog steeds naar behoren.

Dit artikel maakt onderdeel uit van de module Level 2 Training Energiemanagement “Maak van je voornemens een succes“. En kun je tijdelijk gratis volgen, cadeautje. Meld je kosteloos aan om kennis te maken met andere modules via deze link.