Het brein herhaalt wat het hart niet kan wissen

Ons denken, voelen en doen wordt geactiveerd vanuit het brein. Wij mensen onderscheiden ons van andere levende wezens o.a. door de kwaliteiten van ons menselijk brein, de Neo-cortex. In vergelijking met ons brein is de Neo-cortex van het paard zo groot als een walnoot. Hoe kan het dat er onderling grote verschillen zijn bij mensen als het gaat om denken, voelen en doen? Welke effect heeft een beschadigd basisvertrouwen of trauma op ons brein en het autonome zenuwstelsel?

Voorkennis uit de online training “Basisvertrouwen, werken aan een stevig fundament” en “Manage je energie” is aanbevolen zodat deze kennis beter in context kan worden gezien en ervaren. Vanaf het moment van conceptie tot aan de eerste maanden wordt ons fundament gebouwd verloopt dit optimaal dan krijgt het brein de gelegenheid zich te volle te ontwikkelen. Wanneer we opgroeien naar volwassenheid zullen we met meer gemak in staat van flow kunnen verkeren, gezondheid en welzijn ervaren. Wanneer er heftige ervaringen opgedaan worden die bijvoorbeeld door een onder ontwikkeld brein niet optimaal verwerkt kan worden, dan kan er een verstoorde werking ontstaan. Een overweldigende ervaring of langdurig veel stress kunnen veranderingen te weeg brengen in het brein die verstorend kunnen werken in het verdere leven. Een verstoorde werking van het brein heeft effect op de functionaliteit van ons denken, voelen en doen. Langdurig disbalans geeft een onevenwichtige belasting van het autonome zenuwstelsel wat ook kan leiden tot fysieke klachten. Neem deel aan de online training “Het brein en het autonome zenuwstelsel”.

PROGRAMMA

Tijdens online training van 1 uur en 24 minuten krijg je uitleg en oefeningen over:

 • De werking van het brein in staat van flow
 • Hormonen
 • Het autonome zenuwstelsel
 • De verstoorde werken van het brein (enkelvoudig, complex)
 • Tekenen van een verstoorde werking
 • Oefeningen voor het vergroten van zelfinzicht

Tijdens de online training krijgt je oefeningen aangeboden, hiervoor kun je een hulpdocument uitprinten en deze hierop maken. Vragen naar aanleiding van de online training kunnen per mail gesteld worden aan de e-coach. Soms kan de inhoud van de training als heftig worden ervaren, neem de tijd en communiceer met je coach/ behandelaar. Tevens is het mogelijk om een online coach sessie te plannen aansluitend op de online training, om de oefeningen, ervaring en even.

Direct van start?

Klik op de koop nu button betaal en krijg direct toegang voor de duur van 1 week.

Liever aanmelden en betalen via factuur, klik dan hieronder.

FACTS

 • De online training is onderdeel van level 2 Individuele coaching en kan apart worden gevolgd
 • Doelgroep: iedereen die zich aangesproken voelt of nieuwsgierigheid ervaart
 • Bijdrage: € 25,- incl. 21% BTW, beschikbaar voor de duur van 1 maand
 • De bijdrage voor een online coach sessie bedraagt € 100,- inclusief BTW.
 • Na aanmelden en betaling ontvangt je het betaalbewijs per mail en de inlog voor de online training
 • Ga hier naar: Online workshop “Het brein en het autonome zenuwstelsel”