IKEV-Noord (uitgevoerd onder Demusa Coaching & Training) is verantwoordelijk voor het uitdragen en geven van opleiding in de provincie Groningen, Drenthe en gedeelte Friesland voor IKEV. Het IKEV, Instituut voor Kennis en Vaardigheden, is een opleidingsinstituut voor geïnteresseerde en professionals. Het IKEV is ontstaan vanuit een merkbare behoeften in de samenleving.

Specialisme van het instituut is het opleiden van (toekomstige) hulpverleners en trainers. Daarbij vormt het aanleren van de CREF-Methode, waar de oprichter Baukje van Leeuwen grondlegger en eigenaar van is, een specialistisch en specifiek onderwerp.

Bij het IKEV leert men deze methode in te zetten voor allerlei soorten problematiek. De CREF-Methode is namelijk een nieuwe innovatieve methode. Deze is gebaseerd op de vernieuwde piramide van Maslow namelijk het CREF-Model. Dit model is ontworpen door de oprichter van IKEV. De CREF-Methode zelf omvat diverse wetenschappelijke en succesvolle interventies.

Leren via ervaringsleer speelt bij het IKEV een zeer grote rol. Het leren wordt een inspirerende beleving. Er wordt met aandacht concrete feedback gegeven en persoonlijke leerprocessen begeleid. Daarnaast werkt het IKEV in sommige leersituaties samen met acteurs. Deze rol van acteur wordt vaak door een paard geïmpliceerd. Dit zorgt voor een onvergetelijke ervaring, die de meest optimale manier van ervaringsleer mogelijk maakt.

Naar de website IKEV-Centraal>>
Naar de agenda van IKEV totaal>>