Leiderschap

Leiderschap is een verantwoordelijkheid waarbij een individu een groep van individuen beïnvloedt om een bepaald doel te bereiken. Vaak is dit iemand die een leidinggevende positie heeft binnen de desbetreffende groep, maar dit is geen vereiste. Dit is voor een belangrijk deel een psychologisch proces, waarbij informatie door leiders en medewerkers wordt verwerkt en geïnterpreteerd.

 

Demusa Coaching & Training richt zich met de ontwikkeling van executives in leiderschap vooral op het zijn van een sparringpartner en op de ontwikkeling van specifieke leiderschapscompetenties.

  • Authenticiteit; betekent echt, betrouwbaar, niet vervalst, geloofwaardig, waarachtig. In gedrag betekent het zoveel als congruent zijn in voelen, denken en doen. Een authentiek persoon is trouw aan zijn eigen persoonlijkheid en kernwaarden. Hij is zichzelf, handelt vanuit zijn eigen drijfveren, is zich bewust van wat hij wil en waar hij voor staat. Hiermee is de leider betrouwbaar voor zijn medewerkers. Dit bepaalt het vertrouwen dat de medewerkers in je hebben.
  • Zelfkennis en zelfreflectie; Zonder is het onmogelijk om een goed leider te zijn. Kritisch kijken naar eigen handelen zorgt dat er ruimte is voor innovatie en groei in de breedste zin van het woord. Je bent in staat om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Het opent deuren naar anderen.
  • Luisteren; keer op keer blijkt hier winst uit te halen. Doorvragen, samenvatten en empathie zijn cruciaal. De verbinding wordt sterker, het vertrouwen groeit waardoor medewerkers sneller in beweging komen en er een breed draagvlak is.
  • Flexibiliteit; wat vandaag goed werkt, kan morgen achterhaald zijn. Gedrag aanpassen aan een veranderende omgeving / mensen, kunnen schakelen en aanpassen in gedragsstijl.
  • Matching; de juiste persoon op de juiste plek. Zodra medewerkers datgene doen waar ze goed in zijn en effectief gebruik gemaakt wordt van de talenten nemen werkprestaties toe.
  • Generen van teamspirit; vergroten van het onderlinge vertrouwen, respect en ruimte voor elkaars talenten en zorgen dat het team tot prestaties kan komen.
  • Aansturen & Begeleiden;  Iedere medewerker kent een eigen voorkeurs aanpak. Bewustwording van de mogelijkheden en met de juiste aansturing  effectief benutten van talenten en capaciteiten.
  • Delegeren & Overtuigen; wanneer authenticiteit, zelfkennis/-reflectie en het vermogen om te luisteren voldoende aanwezig zijn, is er een stevig draagvlak naar medewerkers. Delegeren en overtuigen ontwikkelen zich dan als van zelf.

Op welk onderdeel zie jij als executive groei kansen? Demusa Coaching en Training biedt jou een individueel praktijkgericht leiderschapsprogramma aan. Maak vrijblijvend een afspraak voor kennismaking.

Hieronder vind je interessante artikelen, blogs, boekentips of activiteiten rondom dit thema.

Actualiteit over leiderschap

Online open middag, (Basisvertrouwen/ paardencoaching/ Kickbokscoaching) 17 april 2020

Online open middag, (Basisvertrouwen/ paardencoaching/ Kickbokscoaching) 17 april 2020

 Zoek jij naar inspiratie voor groei? Ervaar je fysieke en/of psychische klachten waar je nu graag van af wilt of op z’n minst verbeteren? Wil jij je verder ontwikkelen en zoek jij naar de juiste partner hiervoor? Ben jij nieuwsgierig naar de interventies van deze...

Facebook

Hoe ga jij om met conflicten? Welke stijl hanteer jij vaak? Welke stijl zou het meest succesvol zijn?

Iedereen raakt wel eens in een conflict op het werk of privé. Dat is natuurlijk geen probleem. Behalve wanneer jijzelf en/of de ander er minder of niet mee om kan gaan. Dit kan een belangrijke stressveroorzaker zijn. Mensen kunnen er flink van uit hun flow raken. Zelfs kun je er uiteindelijk door in een burnout belanden.

Tijdens de online workshop "Omgaan met conflicten" krijgen deelnemers een test, het theoretisch kader en gaan we in gesprek over waar een ieder zich in herkent. Een mooi programma van hoe je kunt ombuigen voor minder stress en meer flow. Morgen leren de deelnemers het herkennen van het drama driehoek en hoe deze om te buigen naar het winnaars driehoek. En ze krijgen nog veel meer tips.

Meer weten over omgaan met conflicten? Stuur een PB of ga naar www.demusa.nl/contact/breng-mij-op-de-hoogte/


#vanstressnaarflow #energiemanagement #succesvolondernemen
... See MoreSee Less

View on Facebook

Hoe ontspannen ben jij de werkweek nu echt begonnen? Voelde jij je voldoende uitgerust en heb je zin in de nieuwe werkweek. Alle veranderingen die er zijn, hebben impact op de mens. Herstel momenten zijn nodig om vitaal en energiek te blijven.

Sommige mensen denken dat ze ontspannen zijn maar is dat ook echt zo? Gevoelens, emoties en gedachten hebben een direct invloed op de werking van ons hart. Hart Ritme Variabiliteit (HRV) ook wel hartcoherentie is een sterke indicatie voor emotioneel welbevinden. Hartcoherentie kun je trainen waardoor je leert wat ontspannen werkelijk is.

Vanuit deze praktijk wordt training gegeven waarbij jij jouw hartcoherentie gaat meten en deze door middel van oefening gaan verbeteren. Het vergroot de bewustwording en traint deze vaardigheid.

#energiemanagement #vanstressnaarflow
... See MoreSee Less

View on Facebook

Wat is jouw favoriete familierecept? ... See MoreSee Less

View on Facebook

Straks van start met de online workshop "Ontspanning en slapen" met ca. 15 tot 20 deelnemers. Hoe ontspannen voel jij je en ben je tevreden over je nachtrust?

Een interactieve workshop met een korte test, allerlei tips zoals ademhalingsoefeningen en een quiz over slaap weetjes.

Wil jij ook een keer deelnemen aan deze workshop? Laat het weten via PB.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Over energie gesproken.... iets over trillingen en good vibes😂

#energiemanagement
... See MoreSee Less

View on Facebook