Kickboksen als interventie in coaching

Vecht, vlucht of verstar jij wel eens daar waar jij dat niet zou willen of waar het niet functioneel is? Kom je niet goed tot prestatie omdat emoties je leven regeren? Zit je veel in je hoofd waardoor je lijf allerlei klachten geeft? Coaching & kickboksen ondersteunt je om mind, hart en lijf weer in optimale flow te krijgen.

Veel energie gaat verloren wanneer je aan het overleven bent. Dit kun je herkennen doordat je ander gedrag laat zien dan dat handig is voor de situatie waar jij je in begeeft. Bijvoorbeeld dat jij je niet uitspreekt op belangrijke momenten, duidelijk je grenzen aangeeft of je herkent in continue aan het vechten te zijn met je omgeving. Wanneer je dit structureel doet dan stromen er volop “ongezonde” hormonen ook wel stresshormonen genaamd. Langdurig stress hormonen aanmaken draagt zorg voor dat je brein blokkeert en je lichaam steeds meer klachten gaat geven van spierspanning tot aan vermoeidheid.

Overlevingsmodus staan draagt zorg voor energie-lekken mentaal en emotioneel en uitputting van het lijf. Door coaching te combineren met oefeningen uit het kickboksen breng je balans in hoofd, hart en lijf. Een goede doorstroming op alle lagen, oftewel gedachten, emoties en je fysieke lijf werken in flow. Kom je op de juiste wijze in actie dan komen “gewenste” hormonen vrij, doorbreek je het ongewenste patroon en werkt dit ook bevorderend voor het immuunsysteem.

Coaching & kickboksen kan in groepsverband of tijdens een individuele sessie worden ingezet. De hulpvraag wordt gecombineerd met bepaalde oefening die metafoor staan voor je doen en laten in het dagelijkse leven. De mens heeft de neiging dit in het hoofd te willen oplossen, gaan voorbij aan de emoties en negeren het lijf. Tijdens het kickboksen wordt het gebruik van alle delen met behulp van je coach sterk gestimuleerd. In het kickboksen gebruik je in korte tijd jouw armen en benen, links en recht in verschillende series. Je brein heeft hier in het begin moeite mee, het leert steeds beter schakelen en hierop moet iets loslaten… bijvoorbeeld een vastgeroest ongewenst patroon. Met het kickboksen werk je ook nog op meerdere niveaus: mentaal, tactisch, conditioneel en technisch. Je krijgt de gelegenheid om op alle niveaus vaardigheid te ontwikkelen en deze door te trekken naar het dagelijks leven.

Kickboksen als interventie in coaching of therapie werkt uiterst effectief. In sommige individuele sessies kan dit in combi met CREF-EMDR op dieper niveau patronen doorbreken. Ook is er de mogelijkheid om binnen een veilige groep aan de slag te gaan. Hierbij kun je direct ervaring opdoen en enorme slagen maken in jouw persoonlijke ontwikkeling. Coach Denise Munster is opgeleid door 5-voudig wereldkampioen Semmy Schilt in de vechtsport waardoor jij op een veilige manier jouw brein en lijf kan trainen. Kom op de juiste manier in actie: Ontspannen, gefocust en met kracht!

Doorbreken! Na 10 jaar positief resultaat!

Op uitnodiging stond "hei" sessie dag, met het thema "Doorbreken". Bij zulke dagen denk je snel aan plannen uitwerken op flipover, post-its plakken, discussies en uiteindelijk een hapje eten met elkaar. Alleen voor dit managementteam pakte dit anders uit....

Workshop “Mental coaching & Kickboksen”, 23 maart 2019

Kennismakingsworkshop "Mental coaching & kickboksen", 23 maart, € 47,50 p.p. Vecht, vlucht of verstar jij (wel eens) terwijl je dit eigenlijk niet zou willen? Zou jij meer vanuit kracht, zelfzekerheid en ontspanning willen communiceren met anderen (privé of zakelijk)?...

Facebook

2 days ago

Demusa Coaching & Training, Academie voor groei in werk en leven

Na een tijd van inspanning is ontspanning cruciaal om in optimale flow te blijven. Hoe fijn als jouw omgeving dat begrijpt.😍

#vanstressnaarflow #energiemanagement

Catastic
Good luck doing your homework 😀
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Demusa Coaching & Training, Academie voor groei in werk en leven

Symptomen van onderdrukte boosheid en woede:

* depressie
* sarcasme
* irritatie en frustratie
* chronische vermoeidheid
* rugklachten
* migraine
* spierspanning
* gewrichtsklachten
* slaapstoornissen
* verslavingen (compensatie)
* nagelbijten en andere nerveuze gewoontes
* agressie of passieve agressie
* occasionele uitbarstingen als de innerlijke druk te groot wordt (de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen)
* overactief zijn (busy, busy)
* gemakkelijk oordelen over anderen (projectie van boosheid)
* zelfsabotage (introjectie van boosheid)
* volgens psycholoog John Bradshaw zorgt introjectie van boosheid ook voor meer ongevallen
* zeer heftig reageren op afwijzing
* controledrang
* pleaser gedrag en rancune als het geen effect oplevert
* de zogenaamde 'spirituele bypass' ('all is love and light')
* over je grenzen laten lopen...

De oorzaak van het onderdrukken van boosheid en woede ligt meestal in de kernovertuigingen die we er als kind over hebben verworven. Boosheid en woede worden ervaren als 'iets onwenselijk', of omdat je dat vaak zo is verteld of mogelijks ook omdat je bijvoorbeeld ongecontroleerde boosheid gezien of ervaren hebt thuis.

Boosheid is echter op zich een zeer gezonde en zeer noodzakelijke emotie en ook woede kan je leven redden als het erop aankomt. Boosheid en woede zijn dus niet het probleem; ze onderdrukken is het probleem.

Gezonde boosheid geeft ons het hart van een Krijger, het hart van een Samoerai.

Gezonde boosheid zorgt ervoor dat je niet over je grenzen laat lopen. Gezonde boosheid zorgt ervoor dat je jouw waarheid durft spreken. Gezonde agressie (yang in balans met yin) is ook wat zorgt voor het nemen van actie richting je doelen en voor volharding als het even moeilijk is. Een mooie droom alleen is niet genoeg. Je dient ook bereid te zijn op pad te gaan en om uitdagingen aan te gaan (want die zullen er ook zijn). Daar heb je gezonde agressie voor nodig.

FLOW is een synergie tussen yin en yang. Sommigen hebben teveel yin, anderen teveel yang... Ken uzelve.
moeitelooslerenleven.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 days ago

Demusa Coaching & Training, Academie voor groei in werk en leven

Sta jij ook te trappelen om te starten met je taak? En als je dan van start gaat, dat je in een flow gaat waar de mond van open gaat?
Lekkerrrrr.

Zo niet maandagavond 17 juni open avond meer kennis over wat hiervoor nodig is. Aanmelden noodzakelijk. Www.demusa.nl

#energiemanagement #vanstressnaarflow

Horse Lovers
Pony Jumping!..size doesn't matter! 😍
... See MoreSee Less

View on Facebook

Geluk vind je in de kleine momenten van het leven. Hoe maak jij (werk)plezier?
youtu.be/ZHqhHACeGyUCute elderly couple blowing straw wrappers at each other
... See MoreSee Less

View on Facebook