Vecht, vlucht of verstar jij weleens daar waar jij dat niet zou willen of waar het niet functioneel is? Energie gaat verloren aan overleven waarbij “ongezonde” hormonen ook wel stresshormonen genaamd worden geactiveerd. Langdurig stress hormonen aanmaken draagt zorg voor een blokkade in je brein. Ook draagt dit zorg voor energie-lekken.  Kom je op de juiste wijze in actie dan komen “gewenste” hormonen vrij, doorbreek je het ongewenste patroon en werkt dit ook bevorderend voor het immuunsysteem.

Voel jij je vaak boos of zelf agressief en krop je dit op omdat je jezelf of een ander niet wil bezeren? Voel jij angst en gedraag jij je onzeker in communicatie of spreek jij je soms niet uit waar jij je uit zou mogen spreken? Kickboksen werkt op meerdere niveau’s: mentaal, tactisch, conditioneel en technisch. Deze ervaring staan metafoor voor je doen en laten in het dagelijkse leven. In het kickboksen gebruik je in korte tijd jouwarmen en benen, links en recht. Je brein heeft hier in het begin moeite mee, het leert steeds beter schakelen en hierop moet iets loslaten… bijvoorbeeld een vastgeroest ongewenst patroon.

Kickboksen als interventie in coaching of therapie kan uiterst effectief zijn. In sommige individuele sessies kan dit zelfs met CREF-EMDR ingezet worden, waardoor je dit op een diepere laag oplost. Ook is er een mogelijkheid om binnen een veilige groep aan de slag te gaan. Hierbij kun je direct ervaring opdoen en enorme slagen maken in jouw persoonlijke ontwikkeling. Coach Denise Munster is opgeleid door 5-voudig wereldkampioen Semmy Schilt in de vechtsport waardoor jij op een veilige manier jouw brein en lijf kan trainen.

Kom op de juiste manier in actie: Ontspannen, gefocust en met kracht!