IKEV Centraal staat voor Instituut voor Kennis en Vaardigheden, gevestigd te Overberg en onder leiding van Baukje van Leeuwen. Voor opleiding in regio Groningen en Drenthe heeft IKEV een vestiging in het Noorden, genaamd IKEV-Noord.

Denise Munster is licentiehouder bij IKEV Centraal, gecertificeerd:

  • GBS Voorlichter
  • CREF-Methode Behandelaar
  • CREF-Methode Trainer
  • CREF-Methode Docent

Onder de noemer IKEV-Noord is Denise in opdracht van IKEV Centraal actief voor regio Groningen en Drenthe. De IKEV opleidingen zijn geaccrediteerd door Stichting Keurmerk voor Beroepsscholing voor de Psycho-sociale en Geestelijke Gezondheidszorg op post-HBO niveau.

Dat betekent dat bijvoorbeeld een gecertificeerde CREF-Methode Behandelaar reeds een professionele hulpverlener is met als specialisatie: CREF-Methode Behandelaar. Daarnaast een officiële CREF-Methode Behandelaar in het bezit van een licentie. Deze licentie behoud de hulpverlener door intensieve bij & nascholing, intervisie en bijeenkomsten te volgen.

De kracht van IKEV is het verzorgen van ruimdenkende, specialistische en praktische opleidingen, bij-, nascholingen, lezingen en trainingen. Effectief leren is belangrijk, daarom wordt er gebruik gemaakt van ervaringsleren en interactieve scholing.

Het IKEV is ontstaan vanuit succesvolle praktijkervaringen, de merkbare vraag en stijgende behoefte naar kennis en vaardigheden vanuit de maatschappij. Het specialisme van IKEV ligt op het onderricht geven op gebied van de CREF-Methode. CREF staat voor: “Circle Reprint Emotional Foundation”. Het uitgangspunt van de CREF is werken aan basisvertrouwen (foundation) welke in elk ontwikkelproces thuis hoort. Zowel voor individuele als voor organisatieprocessen. Daarom zijn de opleidingen geschikt voor een ieder die geïnteresseerd is in geen bodem syndroom of hechtingsproblematiek, tot de hulpverlener/professional die zich wil specialiseren.

Zie ook thema “Basisvertrouwen” en de CREF-Methode.