Ontdek de kracht van je eigen adem!
Controle | Focus | Rust

Leer in één dag hoe je door je eigen ademhaling te veranderen beter slaapt, beter presteert, stress de baas bent en nog veel meer.

Zaterdag 18 september in Ubbena (Noord-Drenthe)

DE VERBORGEN KRACHT VAN ADEMHALING

BETER ADEMEN, LEKKERDER SLAPEN EN ENERGIEKER LEVEN

Iedereen die een drukke baan heeft, druk is met de kinderen of gewoon in de westerse wereld woont weet dat stress een belangrijke constante is in je leven. En hoe fijn zou het zijn als je deze stress wat makkelijker onder controle zou hebben? In een prikkelende, praktische en vooral luchtige sessie leer je wat goed ademhalen is. Je leert ook wat minder goed ademhalen is. We kijken naar het verschil tussen mond- en neusademhaling.

 

WAT LEER JE?

Je leert over de kracht en zuurstof (O2) maar vooral ook de kracht van koolzuur (CO2) en stikstofmonoxide (NO). We behandelen de Wim Hof ademmethode. We kijken naar de kracht van kou. Je leert hoe je stress de baas bent. We behandelen de Buteyko methode en neusademhaling. Je leert hoe je makkelijker in slaap valt, simpel je sportprestaties kunt verbeteren, je leert zelfs hoe je een orgasme uit kunt stellen en nog veel meer. Kortom door een bijzondere en inspirerende mix van theorie en praktijk leer gezonder en beter ademen en ben je als resultaat weerbaarder, wendbaarder en stress de baas. Je zult na een dag al het verschil zien en voelen. Dus ben je er bij?

LANGER UIT DAN IN ADEMEN

Wist je bijvoorbeeld dat door dubbel zo lang uit te ademen als in je tegen je lijf en je hoofd zegt: er is niks aan de hand, ik heb het onder controle. Probeer het maar eens als je gestresst bent: adem 3 seconden in, en 6 seconden uit. Herhaal dit vijf keer en je zult voelen dat je lijf zich begint te ontspannen en dat wat de stress veroorzaakte ineens een stuk minder is.

We gaan van 10.00 – 16.00 aan de slag met de kracht van ademhalen.
Er zijn maximaal tien plekken voor deze training dus reserveer nu je plek!

PRAKTISCH

Tijd: 10.00 – 16.00 uur (ontvangst vanaf 09.30)
Locatie: Oudemolenseweg 2 in Ubbena (Noord-Drenthe)
Aantal deelnemers: tien
Prijs: €229 €199,- (inc btw, zakelijke factuur mogelijk)

Inbegrepen: deelname, lunch, presentaties na afloop, audio bestanden van de verschillende oefeningen, foto’s en video van de training (optioneel)
Voor wie: Mensen met vermoeidheidsklachten, burn out, stress, reuma en slaapproblemen maar ook (top)sporters, ondernemers en professionals die een stap in hun gezondheid willen zetten.

Workshop door Steven

De start van mijn ‘adempad’ was een heftig ongeluk
Tijdens een trainingsrit op mijn racefiets in 2018 in Mexico ben ik van achter aangereden. Een zware hersenschudding en whiplash waren het gevolg. Ik had problemen met mijn geheugen, slapen, concentratie en zelfs andere talen spreken lukte niet meer. In het medische circuit kon niemand mij echt helpen. Tot dat ik een speciale ademhalingstechniek leerde genaamd ‘Epiphora’. Met een paar simpele oefeningen startte mijn interne harde schijf weer op, ik wist niet wat ik meemaakte! Wat een winst en vooruitgang boekte ik, en dat alleen door anders ademhalen? Ik kon het bijna niet geloven.

De wondere wereld van ademhalen

Sindsdien ben ik in de wondere wereld van ademhalen gedoken en sinds 2020 is Ademwinst een feit. Mijn pad heeft me geleid langs bekende ademmethodes zoals Wim Hof, Buteyko, Holotropic en Pranayama en minder bekende oefeningen en theorieën. Ondertussen zijn deze oefeningen onderdeel van mijn dagelijks leven. Ik adem zoveel mogelijk door mijn neus, ik gaap zelfs door mijn neus en douche iedere dag koud (het liefst om 07.00 uur ‘s ochtends in onze tuin). In de winter ga ik graag dippen in koud buitenwater, alleen of met een groep. En afhankelijk van de staat van mijn lijf en hoofd pas ik verschillende oefeningen toe.

Ik deel mijn kennis, ervaring en bevindingen in deze workshop gecombineerd met de wetenschappelijke onderbouwing.

Aangeboden door Denise

Wat ben ik blij en dankbaar dat nog voor het vertrek naar het buitenland Steven deze workshop wil geven aan een select gezelschap klanten van mijn praktijk. Ook vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe je direct bij de start van het leven al in een overlevingsmechanisme te recht kan komen en hiermee een “valse” start maakt in de ademhaling. In 2013 maakte ik kennis met hartcoherentie en het belang en de kracht van ademhaling. Door de komst van Steven kan ik naast gastvrouw zijn ook zelf mijn deskundigheid vergroten met de kennis en ervaring van Steven. Ben ook heel nieuwsgierig wat voor winst ik kan halen op spannende momenten of bijvoorbeeld bij het kickboksen. Ik blijf bij de kracht van ervaringsgericht leren in een kleine groep van maximaal 10 personen. Een uniek en naar allerwaarschijnlijkheid eenmalig aanbod.