Iedere week is er een moment dat je mee kunt wandelen met de Wandel Buddies.
Op een plek in Noord-Drenthe met goede parkeergelegenheid wordt op het aangegeven tijdstip verzameld.
Van hieruit kun je in twee tallen een wandeling maken van maximaal 5 kilometer.

GEZONDHEID – EMOTIONELE VERBONDENHEID – NETWERK

Waarom Wandel Buddies?

💚 Wandelen is gezond. Door het lopen worden goede stofjes aangemaakt en het buiten zijn geeft vitamine D. Het versterkt ons immuunsysteem en vergroot het zelfhelend vermogen.
 
💚 In verbondenheid. Soms zit je in een omstandigheid dat je in sociaal isolement verkeerd om wat voor reden dan ook. Ieder mens heeft emotionele verbondenheid nodig.
 
💚 Nieuwe contacten opdoen. Diversiteit van mensen verrijkt ons leven. Je breidt je netwerk uit, wat waardevol kan zijn als je wat nodig hebt. Daarnaast is het een potentiële bron voor nieuwe, waardevolle vriendschappen.
 
💚 Laagdrempelig. Een ieder is welkom om mee te wandelen wanneer je de behoefte voelt. De natuur, de organisatie, een buddy wordt je kosteloos aangeboden.
 
💚 Regionaal. Voor nu regio Noord-Drenthe. Goed bereikbaar.
 

Hoe werkt Wandel Buddies?

Wil jij ook graag meer bewegen, lekker samen wandelen in Noord-Drenthe, in contact komen met andere mensen?
 
👉 Via het contactformulier kun jij je aanmelden bij de organisatie. Wij voegen je toe in de whatsapp groep.
 
👉 Via de FBpagina en in de whatsapp groep krijg je melding van de eerst volgende datum, tijdstip en locatie. Hiervoor kun jij je aanmelden (of in de whatsapp groep afmelden als jij onverwacht toch niet kan.
 
👉 Alleen bij extreem slecht weer, wordt er niet gewandeld. Dit wordt vermeld op de FB-pagina en in de Whatsapp groep.
 
👉 Vanuit de organisatie wordt je gematched met een wandelbuddy. Afhankelijk van de locatie, wordt er nog een keer gewisseld van wandelbuddy. Daarnaast krijg je het wandelknapzakje met leuke dan wel verdiepende vragen die je aan elkaar kunt stellen tijdens de wandeling.
 
👉 De wandelingen vanuit de organisatie bedraagt maximaal 5 km, duur maximaal 1 uur. Het is aan de wandelbuddies zelf om langer te lopen als zij dit zelf ter plaatse willen.
 
👉 In de whatsapp groep kun je ook op eigen initiatief een wandel oproep doen.
 
👉 Wandelen is voor eigen rekening & risico. We houden ons aan de gebruikelijke regels die gelden in het gebied waar we lopen. Uiteraard helpen we elkaar een handje als er wat is. Insteek is fijne contacten op doen, elkaar gezelligheid & verbondenheid bieden. Honden liever niet mee zodat je ook echt contact kunt maken met elkaar.

De eerste wandeling van de Wandel Buddies zit erop. Met zes deelnemers hebben wij mogen genieten van de zon die zich...

Geplaatst door Wandel Buddies op Dinsdag 13 april 2021