Sessie “Geboorteregressie”, 8 mei a.s.

Ben jij bekend met je eigen geboortepatronen en zou je deze willen doorwerken? Wil jij heftige ervaringen rondom jouw geboorteproces onder deskundige begeleiding verwerken? Heb jij een baby of kind die een pittige start heeft gehad en toe is aan het verwerken hiervan? Vanuit deze praktijk wordt ruimte geboden om aan deze kwetsbare thema’s te werken onder begeleiding van twee ervaren behandelaren.

Ieder jaar vieren we het moment van onze geboorte. Een prachtige traditie. Soms is het waardevol om dit niet alleen te vieren maar er ook eens echt bij stil te staan. Uit jarenlang onderzoek en ervaringen uit de praktijk, blijkt dat de conceptie, zwangerschap en geboorte van grote invloed is op het latere leven. De eerste indrukken die zijn opgedaan, vormen als het ware een soort blauwdruk en zijn bepalende voor onze lichamelijke, emotionele en psychische ontwikkeling. Wanneer deze ontwikkeling stagneert kan het waardevol zijn om deze heftige vroege ervaringen te verwerken. Lees indien gewenst hier meer over deze interventie vorm. Op gestelde datum is het mogelijk een afspraak te maken voor een individuele sessie onder begeleiding van twee behandelaars.

Om gebruik te maken van deze sessie is het van belang dat er een intake is geweest. Tijdens de intake worden de kritische momenten in kaart gebracht, bijvoorbeeld met behulp van kennis die voor handen is als ook met foto materiaal die het lichaamsgeheugen kan triggeren. In ontspannen toestand met behulp van zachte aanrakingen van de twee behandelaren wordt het proces in werking gezet waarbij indien nodig ook EMDR wordt ingezet. Het is van belang dat er een vertrouwensband is tussen behandelaren en cliënt zodat het lichaamsgeheugen optimaal benut kan worden, zo kan er ook op celniveau verwerkt en losgelaten worden. Heb je geen intake gehad maar heb je op andere wijze reeds stappen ondernomen op dit gebied, dan is een intake voorafgaand niet nodig. Neem gerust contact op om dit te overleggen.

Bijdrage: € 150,- voor maximaal 1,5 uur/ Baby’s in overleg € 100,- voor een sessie (afhankelijk van situatie ouders)

Datum: woensdag 8 mei 2019
09.30 uur vrij
11.30 uur vrij
13.30 uur gereserveerd
15.30 uur gereserveerd

OPEN AVOND, 3 september 2019

Zoek jij naar inspiratie om lekkerder in je vel te komen met meer energie? Ervaar je fysieke en/of psychische klachten waar je nu graag van af wilt of op z'n minst verbeteren? Ben jij nieuwsgierig naar de interventies van deze praktijk zoals coaching met...

Facebook

19 hours ago

Groei in werk & leven, Demusa Coaching & Training, CREF-methode

Iets aan gaan wat moeilijk of pittig is, hoe waardevol als je dat kunt doen vanuit een systeem dat je aanmoedigd en in je gelooft.

Vanuit deze praktijk worden iedere dag weer cliënten uitgedaagd om pittige patronen te doorbreken die niet altijd vanuit het familie of organisatie systeem worden gesteund.

Als coach is het dan extra belangrijk om er te zijn. En als het succes gevoel daar is kan het vertrouwen groeien. Dan is de support van externen steeds minder nodig. 💖

The Bible Series
This is the kind of support we all need. 😭💕
... See MoreSee Less

View on Facebook

Wie ben jij wanneer jij op je best bent? Heb jij wel eens de ruimte genomen om te ontdekken wat jouw kernkwaliteiten zijn? Welk talent heb jij in je en mag in de etalage? Benut je deze ook ten volle?

Kernkwaliteiten zijn persoonlijke kwaliteiten die het sterkst naar voren komen bij een persoon en daarmee een persoon typeert. Kwaliteiten die zo krachtig zijn dat het gezien kan worden als een karaktertype. Ieder mens heeft kernkwaliteiten, de start, geboorte en de eerste levensjaren zijn hier sterk van invloed geweest. Doordat je goede ervaringen hebt opgedaan met het inzetten van die kwaliteit, wordt het een kernkwaliteit. Soms praat men dan ook over karakter. Dit betekent niet dat het niet veranderbaar is. Inzicht in jouw kernkwaliteiten is een basis voor groei in werk en leven.

Nieuwsgierig? Boek dan nu een sessie en speel het spel om meer inzicht te krijgen in jouw kernkwaliteiten en jouw uitdagingen!

www.demusa.nl/blog/kern-je-kwaliteiten/
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Groei in werk & leven, Demusa Coaching & Training, CREF-methode

Geboorte is altijd een pittig proces en indrukwekkend. Deze eerste ervaring met de buitenwereld is bepalend voor de toekomst.

Zie hier twee filmpjes van de geboorte van een baby in stuit. Zie de overspoeling van de baby rechts, zo invasief. Was dat daar nu echt nodig? Vaak is hulpverlening zich niet bewust dat ze mede een blauwdruk neerzetten waar het kind zich sociaal emotioneel op doorontwikkeld. Gelukkig is het linker filmpje veel zachter en met geduld.

Meer weten over hoe geboorte, gedrag op latere leven beïnvloedt? Neem gerust contact op.

#geboortepatronen #vanstressnaarflow

Badassmotherbirther

Side to side comparison of 2 different babies, born via cesarean, both in breech presentation, but assisted by 2 different providers.

The baby on the left is being received gently and lovingly with involvement of the mother.

The baby on the right is being removed from the womb, nothing else.

The act of a cesarean birth should not mean that the baby and mother lose dignity, compassion and intimacy.

The baby is still feeling it’s first contact with the outside world.

The baby is still being born.

The mother is still being born.

These first contacts with another human, good or bad, has an emotional and physical impact on the baby and family unit.

It sets up a blueprint.

How will your provider assist you and your baby in the event of a cesarean birth?


FoundOn: @cinthiapomaski_doula on IG
ProviderOnTheLeft: Fertilugo
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 days ago

Groei in werk & leven, Demusa Coaching & Training, CREF-methode

Dat is nog eens creatief. Hoe geniet jij op zo'n dag als vandaag?

HPM "Horse People's Mind"
Can't wait for summer 😍

Credit: Familien Hvid og Fjordhestene
... See MoreSee Less

View on Facebook