Vechtsport als basis voor persoonlijke ontwikkeling. In het najaar 2017 kregen uitkeringsgerechtigden van gemeente Tynaarlo en werkplein  Drentse Aa de mogelijkheid om deel te nemen aan een cursus waarbij vechtsport, training & coaching werd gecombineerd. Demusa Coaching & Training gaf workshops over o.a. basisvertrouwen en verbindend communiceren. Kickbokscoaching als opkomende interventie vorm om mensen te ondersteunen in persoonlijke ontwikkeling.

Het project “Sport maakt actief”, door gemeente Tynaarlo, Werkplein Aa & Hunze en Fight Game Academy Zuidlaren is in 2016 gestart met een pilot, zie artikel. En met succes. Inmiddels wordt de cursus twee maal per jaar aangeboden. Ieder jaar vinden er weer innovatie slagen plaats waarbij de betrokken professionals bekijken hoe ze de combinatie vechtsport waaronder kickboksen, kennis en mental coaching kunnen optimaliseren. Ervaringen die tijdens de training wordt opgedaan, zijn een spiegeling van ervaringen in het dagelijks leven.

Bijzonder trots is coach Denise dan ook dat een aantal deelnemers met deze cursus inmiddels een baan hebben kunnen bemachtigen. Dit doordat fysiek, mentaal en emotioneel meer balans is ontstaan en de juiste energie is vrijgekomen.