Wacht niet langer met uitstellen van teamtrainingen! Maak de slag naar meer teamflow, moeiteloos en succesvol samenwerken.

Vele teams hebben in het afgelopen jaar de slag gemaakt naar online vergaderen. Een prima weg om vanuit thuis werken, functioneel aan de slag te blijven met elkaar. Het gebrek aan fysiek contact; elkaar kunnen zien, in de ogen kijken, informele koffie momentjes ontstaat op termijn groot risico dat de opgebouwde emotionele verbondenheid zijn kracht verliest.

Herken je dit? Zou jouw team in hogere flow kunnen komen? Met minder moeite, succesvoller samenwerken? Hoog tijd om jouw team een frisse boost te geven.

Een interactief programma voor teams die een boost kunnen gebruiken. Een mooie mix van kennis, doen, ervaren & delen met elkaar. Hoe blijf je met plezier met elkaar samenwerken en voldoening vinden in het leveren van prestaties. Geregeld zien we teams die om uit een lopende redenen niet lekker lopen. Ook de langere tijd van lock-down en thuiswerken (soms in combi met zorg voor kinderen) draagt een steentje bij. Er ontstaan meer en meer stress klachten. Je kunt hier een frisse wending aan geven door een ieder bewust te maken van de principes van teamflow en deze met elkaar te (her)activeren in een nieuwe vorm. Samen met een aantal professionals bieden wij een interactief en modulair programma. Maatwerk voor het team.

Module: Energiemanagement – Van stress naar flow

De sterkte van een team zit in elk individueel lid. In deze module het geheim van high performance; Het managen van de eigen energie, vooral in tijden van uitdaging, tegenslag en/of verandering.

Tijdens deze module krijgen de deelnemers de mogelijkheid om de eigen energie in kaart te brengen met behulp van de vier energiebronnen. De deelnemers gaan in gesprek over: Wat voedt jou in je werk en in samenwerkingen? Wat zijn jouw persoonlijke stressoren in jouw huidige situatie werk & privé? Wat kun je doen om jouw energiebronnen goed op te blijven vullen. Tips van de trainer en van elkaar, best practice op basis van de meest voorkomende stressoren, energielekken en oplossingen.

Toelichting module: Energiemanagement

De sterkte van een team zit in elk individueel lid. In deze module het geheim van high performance; Het managen van de eigen energie, vooral in tijden van uitdaging, tegenslag en/of verandering. Tijdens deze module gaan de deelnemers aan de slag om de eigen energie in kaart te brengen met behulp van de vier energiebronnen. Kennis wordt aangereikt over de basisbeginselen van energiemanagement. Afhankelijk van de beschikbare tijd gaan de deelnemers in gesprek over: Wat voedt jou in je werk en privé? Wat zijn jouw persoonlijke stressoren in jouw huidige situatie werk & privé? Tips van de trainer en van elkaar, best practice op basis van de meest voorkomende stressoren, energielekken en oplossingen. Diepgang kan geboden worden op de vier energiebronnen zoals:  hartcoherentie, kernwaarden, NLP, grenzen stellen.

Programma

 • Kenmerken van flow
 • (H) Erkennen van (ongezonde) stress
 • Het menselijk brein in flow en stress
 • Uitleg van de vier energiebronnen
 • Compenseren van energieverbruik met herstel en energievernieuwing
 • Inbouwen van patronen voor beter energieverbruik
 • Tips en tricks

Tijdsduur

Kennismaking 1 uur. Training 1 tot meerdere dagdelen afhankelijk van gewenste diepgang.

Module: Teamflow

De deelnemers krijgen kennis aangereikt over de kenmerken van teamflow, aan welke voorwaarden moet worden voldaan om met elkaar in teamflow te geraken.

Iedere deelnemer geeft anoniem aan hoe het is gesteld met de voorwaarden vanuit zijn/haar perspectief. De gezamenlijke uitslag geeft aan hoeveel teamflow er wordt ervaren. Met deze kennis gaat het team onder begeleiding van de trainer in gesprek met elkaar over wat goed gaat en waar aandacht nodig is. Hierin wordt onder andere een interactief vragen spel ingezet om tot diepgang te komen. Pijnpunten worden bespreekbaar gemaakt en omgebouwd tot vruchtbare to do’s.

Toelichting module: team flow

De deelnemers krijgen kennis aangereikt over de kenmerken van team flow, aan welke voorwaarden moet worden voldaan om met elkaar in team flow te geraken. Het team zal een duidelijke focus hebben, een eenheid vormen, vooruitgang boeken en erop vertrouwen dat zij met elkaar steeds in staat zijn de gezamenlijke doelen te behalen. Iedere deelnemer geeft anoniem aan hoe het is gesteld met de voorwaarden vanuit zijn/haar perspectief. De gezamenlijke uitslag geeft aan hoeveel team flow er wordt ervaren. Met deze kennis gaat het team onder begeleiding van de trainer in gesprek met elkaar over wat goed gaat en waar aandacht nodig is. Hierin wordt onder andere een interactief vragen spel ingezet om tot diepgang te komen. Pijnpunten worden bespreekbaar gemaakt en omgebouwd tot vruchtbare to do’s. Verdiepingen op onderwerpen zoals: formuleren van gezamenlijke ambitie, doelen, open communicatie, omgaan met feedback, kernkwaliteiten & valkuilen.

Programma

 • Kenmerken en model van teamflow
 • Team flow test
 • Vragen spel van stress naar team flow
 • Meer team focus: Gezamenlijke doelen, wederzijds commitment
 • Meer eenheid: Gezamenlijke doelen vs persoonlijke doelen en intrinsieke motivatie
 • Vergroten van het onderlinge vertrouwen: Veilig klimaat en open communicatie
 • Meer vooruitgang: Bundeling van krachten, pro-activiteit en flexibiliteit

Tijdsduur

Kennismaking 1 uur. Training/ online team coaching 1 tot meerdere dagdelen afhankelijk van gewenste diepgang.

Module: Verbondenheid door doen | Online kickboksen

Met elkaar buiten de comfort, fysiek activeren en in team flow geraken.

Vanuit de keuken, de woonkamer of je kantoor ga je onder begeleiding van een KickboksCoach met elkaar kennismaken met (online) kickboksen. Om van hieruit te ervaren dat je door samen doen in fijne flow kan komen. Blijf in beweging, durf je angsten te overwinnen en de gezamenlijke flow activeren. Het is mogelijk om dit onderdeel uit te breiden met een interactief interview met 5-voudig wereldkampioen kickbokser Semmy Schilt over diverse thema’s zoals focus & doorzettingsvermogen.

Tijdsduur: 15, 30, 50 minuten tot dagdeel.

Kijk hier voor meer informatie over high-impact teamtraining of neem vrijblijvend contact op voor maatwerk mogelijkheden voor jouw team.