Heb je wel eens de moeite genomen om te kijken naar het wel en wee van een eekhoorn? Een waardevolle les voor leidinggevende maar ook voor jezelf als mens. Het belang van het hebben van waardevol werk.

Wat zie je als je kijkt, echt kijkt, naar de eekhoorn in het bos. Met zijn prachtig gekleurde vacht, zou het haast niet opvallen. Daar tussen al die herfstbladeren. Het eekhoorntje weet precies wat het kan. Behendig klimt hij in de boom en uit de boom. Het is heel hard aan het werk. Het begint al vroeg in de ochtend en gaat de hele dag door. Het rent op en aan met beukennootjes en dennenappels. En wist je dat de eekhoorn diverse soorten nootjes opspaart, op houdbaarheid en op verschillende plaatsen bewaard? De gedrevenheid van dit beestje in deze tijd van het jaar, zit ‘m in dat het voorbereid de winter in wil gaan. Dat het ook in de winter kan overleven, kan blijven bestaan.

Gedrevenheid door het hebben van waardevol werk

Verlang jij naar dezelfde gedrevenheid bij jezelf of jouw team? Dan is het van groot belang dat je van binnen naar buiten weet dat je waardevol werk hebt. En dit is niet anders bij jouw medewerkers. Het harde werken heeft een duidelijke missie zorgen dat je kunt blijven leven op een manier die jij fijn vindt, dat je bestaansrecht hebt met je team of bedrijf. Hoe helder is jouw (persoonlijke) missie? Is dit ook helder voor jouw medewerkers op het niveau dat ze dit kunnen voelen van binnen uit? Laat jij jouw medewerkers weten hoe belangrijk hun bijdrage is aan het groter geheel? 

Boekentip
Gung Ho – Kenneth Blanchard

Een overtuigende methode om medewerkers te inspireren.

Hoe krijg je je mensen zo gemotiveerd en enthousiast dat zij zich volledig inzetten voor hun organisatie? In ‘Gung Ho’ beschrijven Ken Blanchard en Sheldon Bowles een revolutionaire techniek om persoonlijke betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Het antwoord ligt besloten in de drie eenvoudige principes van ‘Gung Ho’, principes die voor elke manager zijn na te volgen. Blanchard en Bowles beschrijven deze aan de hand van een bedrijf dat worstelt om een faillissement af te wenden. Dankzij ‘Gung Ho’ weten medewerkers waarvoor zij werken, voelen zij zich verantwoordelijk en ondersteunen zij elkaar. Productiviteit en winst stijgen en het bedrijf wordt een voorbeeld in het land. Ook jouw bedrijf heeft baat bij de principes van ‘Gung Ho’! Het boek is beschikbaar op Storytel of te bestellen bij Bol.com

Heb je behoefte om te sparren over dit artikel, je wilt hier iets mee doen voor jezelf of je team? Denk dan eens aan individuele coaching of een teambuilding. Neem gerust contact op voor vragen hierover.