De lente is in aantocht. Verlang jij ook, net als ik, zo naar warme temperaturen en veel buiten kunnen zijn. Zelf kan ik in de lente zo genieten van de groei van planten en vooral bloemen. De knoppen die steeds voller worden en zich ontvouwen. Verschillende bloemen in tal van kleuren en geuren. Eigenlijk verschillen wij mensen niet zo. Ook wij hebben in potentie alles om tot groei en bloei te komen. Wat zich laat zien is uniek, speciaal en brengt zijn eigen schoonheid. Hoe goed ken jij jezelf in jouw kleuren? 

Zelfkennis is de basis

Zelfkennis is een basisbehoefte van ieder mens. Het draagt bij aan een stevig fundament en is een basis voor succes in werk en leven. Jezelf goed kennen is het vertrekpunt van persoonlijke leiderschap. Het biedt stevigheid in onrustige tijden. Allereerst is het van belang jezelf te herkennen: “wie ben ik” en vervolgens te erkennen “dit ben ik”.

 Is jouw zelfkennis stevig ontwikkeld dan (h)erken jij jouw:

 • Kwaliteiten en daarmee samengaande valkuilen
 • Ontwikkelpunten en hieruit vloeiende leerdoelen
 • Allergieën en irritaties in jouw (werk)leven
 • Energiegevers en energievreters in het (werk)leven
 • Mogelijkheden en grenzen
 • Missie en drijfveren in werk en leven
 • Waarden en normen in werk en leven
 • Verleden (r00ts), ervaringen en (onverwerkte) trauma’s
 • Voorkeursgedrag- en communicatiestijl

  Hoe jezelf leren kennen?

  Op veel manieren kun jij tot zelfinzicht komen. Zelfinzicht start al heel vroeg in je leven waar jij ontdekt waar je blij van wordt en waar niet van, wat vind je lekker wat niet. Dit door uitdagingen die je in het leven aangeboden krijgt en/of tot je neemt. Vanuit deze praktijk bied ik je een aantal tools om tot meer zelfinzicht te komen. Een waardevolle onderdeel van de lente sessie is het maken van jouw eigen DISC profiel. Met een DISC profiel breng jij jouw voorkeur gedrag- en communicatie stijl in kaart met een gevalideerde vragenlijst. 

  Het DISC model gaat uit van twee assen, namelijk Introversie-Extraversie en Taakgericht-Mensgericht. Op basis van een gevalideerde vragenlijst komt er een voorkeurspatroon uit. Hoewel iedereen alle vier de stijlen in zich heeft, heeft ieder mens een voorkeursstijl die zich het meest laat zien, met name als je onder druk komt te staan. Een sessie “(H)erken je kleur”, krijg je vooraf een digitale vragenlijst, deze bespreken we in een sessie en van hieruit ga je aan de slag met jouw ontwikkelvraagstukken/ -plan. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur kunnen we hier in gesprek dieper op in gaan, een andere werkvorm inzetten bijvoorbeeld met de paarden of een ontwikkelplan opstellen.

  Jouw samenwerking verbeteren

  Meer zelfkennis zorgt dat jij in contact met anderen jezelf beter kan neerzetten. Door je te uiten in wat jouw kwaliteiten, valkuilen zijn en wat je nodig hebt ontstaat er rust. Ook voor een ander heel prettig om te weten wat iemand aan jouw heeft en wat er nodig is voor een fijne samenwerking. 

  Wanneer je oordeelvrij jezelf kunt zijn, is het ook makkelijker om het kleurrijke van de mensen om jou heen te (h)erkennen.

  Deze tool “(h)erken je kleur” met DISC,  is een hele waardevolle methode waarmee je in de samenwerking snel grote stappen kan zetten.  Vandaar dat deze tool van grote waarde is wanneer deze ook wordt ingezet bij de mensen waarmee je samen werkt of leeft. Als het gaat om elkaar beter te begrijpen en effectiever te communiceren en samen te werken.

  Lente aanbieding

  In de lente vult de natuur zich geleidelijk met bloemen in allerlei prachtige kleuren. Ook jou gun ik inzicht in jouw voorkeur kleurenpallet, meer zelfinzicht verrijkt het (werk)leven. Wil jij jouw zelfkennis vergroten, boek dan een sessie “(H)erken je kleur”. Deze bedraagt € 150,- inclusief BTW. Hiervoor krijg je een coach sessie bestaande uit:

  • een digitale vragenlijst (wetenschappelijk onderbouwd)
  • een beknopt en kernachtig gedrags- en communicatieprofiel (algemeen, kwaliteiten, valkuilen, natuur- en responsstijl)
  • een (persoonlijke) toelichting op DISC kleuren
  • een aanvullende werkvorm (paardencoaching, verdiepend gesprek, ontwikkelplan) naar keuze
  • sessie duur 1,5 uur

  Ben je reeds klant bij Demusa Coaching & Training stuur gerust een whatsapp berichtje, zo niet meld je dan aan via een inschrijving.