Ja, is mijn antwoord na het bijwonen en ervaren van de educatiedag voor professionals in de complementair zorg van Rineke Dijkinga.

Haar grote passie;

Mensen informeren over de kracht van eerlijke, onbewerkte voeding. En ze verleiden met de (h)eerlijke smaak ervan.

Overspoeling

In alles wat Rineke deze dag heeft gegeven, straalde de congruentie ervan af. Van ontvangst tot afsluiting heeft ze haar passie uitgestraald, gedeeld en mij en de andere professionals laten ervaren. Ik heb het in dankbaarheid ontvangen, waarbij het mij ook heeft overspoeld. Overspoeld met inspiratie over hoe ik mijzelf, mijn dierbaren, mijn cliënten en de samenleving nog meer Liefde kan geven met behulp van puur en (h)eerlijke voeding. En hiermee een bijdrage kan leveren aan een duurzame samenleving. Een samenleving die zich ook laat overspoelen door diverse vormen van toxatie en dan heb ik het niet alleen over voeding.

Onvoorwaardelijke liefde

Vanaf het prille begin van ons ontstaan, ontvangen wij de eerste voeding voor onvoorwaardelijke liefde onder andere in de vorm van Moederliefde. Hiermee de creatie van een zuivere, meest pure verbinding met onszelf. Deze voeding is te verdelen in vier energiebronnen: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel/ zingeving. Is deze optimaal dan ontstaat er een mens die zichzelf onvoorwaardelijk steunt en lief heeft en van hieruit de verbinding aangaat met de ander. Wanneer deze volmaakt tot stand is gebracht dan is het vanzelfsprekend dat wij onszelf in alle opzichten voeden met puurheid en (h)eerlijkheid. Helaas is dit niet altijd de realiteit.

Verstoring

Direct vanaf de start kan deze creatie van Liefde al verstoord raken, bijvoorbeeld wanneer de verwekking niet uit liefde is ontstaan, de moeder veel stress heeft tijdens de zwangerschap en de nodige cortisol via de navelstreng door heeft gestuurd, medicatie die gebruikt wordt tijdens de bevalling van ruggenprik tot wee-opwekkers en de bewerkte voeding die je als kind al binnen hebt gekregen. Hoe jonger je bent hoe meer het je overspoeld. Zo ben ik ook in het vroege overspoelt geraakt fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. En zo ook mijn moeder, mijn vader en de voorouders. Wij hebben ontvangen, ontvangen in wat ons dient en wat ons niet dient. Veel hiervan onbewust.

Groei

Gelukkig is er ook een weg terug om de verbinding met jezelf te herstellen en te helen. De weg terug door jezelf weer te voeden met puurheid op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. De bewustwording en het kunnen begrenzen van wat hier niet aan bijdraagt. Zo heb ik in de afgelopen jaren mij enorm laten inspireren door diverse mensen die mij zijn voorgegaan op deze gebieden. Zoals ik mij nu heb laten inspireren door Rineke Dijkinga. Voor mij wacht nu een prachtig (ervaringsgericht) leerproces over hoe je generatieve toxaties/ trauma’s tot op fysiek celniveau kan doorbreken en helen. Zo kan ik nog betere keuzes maken in wat ik tot mij neem en wat vooral niet. Het openen voor wat echt is en goed voor mij en sluiten voor dat wat niet bijdraagt. Ik die mijzelf onvoorwaardelijk liefhebt en steunt.

Dankwoord

Met veel dank aan Rineke Dijkinga ben ik een stap verder in mijn missie. Fantastisch de wijze waarop zij haar kennis deelt aan professionals. Nu is het tijd om alle input uit te vouwen en in stappen om te zetten naar de praktijk voor mijzelf en anderen die ik mag ondersteunen vanuit mijn praktijk. Ik voel volop trots dat ik steeds meer vanuit een holistische insteek anderen kan begeleiden in hun groei.

Voor groei in werk en leven!