Lente, alles wat zich klaar heeft gemaakt onder de oppervlakte wil alles zich laten tonen. Vogels leggen een ei en de lammetjes dansen over de weide. Wat weet jij over jouw geboorte? Wist je dat de impact op jouw geboorte proces bepalend is geweest voor jou leven nu? Ontdekken hoe? Maak dan een afspraak voor een Geboorte in kaart sessie.

Mogelijk heb je van je moeder, vader of andere verzorgers te horen gekregen over jouw geboorte proces. Misschien is je niets verteld. Hoe dan ook, jouw start is bijzonder en uniek geweest. Iedere geboorte is ook pittig op zijn eigen manier. Hoe de start is geweest voor jou, wijkt soms af van hoe jouw omgeving deze heeft ervaren. Jouw start is jouw vertrekpunt, jouw inprent, jouw blauwdruk. Dit is waar jouw gedrag, persoonlijkheid zich in de basis vormt. Dit start vanaf conceptie tot en met de eerste negen maanden.

Door jouw geboorteverhaal in kaart te brengen, kun je geboortepatronen zichtbaar maken. Vaak herken je hierin (ongewenste) gedragspatronen in het hier en nu. Gedragingen die heel functioneel waren rond die periode en die mogelijk nu niet meer functioneel zijn. Veel mensen krijgen bij de vraag aan hun ouders “hoe was mijn geboorte” te horen dat deze “normaal” was. Vaak zijn er wel degelijk complicaties geweest, alleen wordt dit als “normaal” bestempeld, soms om schuldgevoelens te onderdrukken. De ervaringen die je als embryo, foetus en baby hebt opgedaan zijn cruciaal voor jouw IK in het hier en nu. Het bijzondere is dat jouw lichaam het nog precies weet. Het ligt opgeslagen in jouw lichaamsgeheugen en onbewust draag je dit uit.

Vanuit de praktijk van Demusa Coaching & Training kun jij met behulp van foto’s en de reactie van jouw lichaam jouw eigen geboorte in kaart brengen. Van hieruit ontdekken tot welke geboortepatronen dit heeft geleid. Deze bewustwording leidt soms tot diep inzicht en geeft je de mogelijkheid diepliggende patronen bij jezelf naar wens te veranderen. Er zijn 7 kritische momenten en heel veel geboortepatronen, hieronder enkele voorbeelden.

Liefdevolle & gewenste Conceptie

Hoe is de conceptie verlopen? Is dit een liefdevolle samensmelting geweest of waren er relatieproblemen. Was dit vrijwillig of gedwongen. Nieuwe onderzoeken tonen aan dat eicel en zaadcel in een soort dans tot elkaar komen. Dit moment is de start van nieuw leven, de emotionele verbinding in zijn puurste vorm. Is deze verstoort geraakt dan heeft dit effect op het basisvertrouwen. Thema’s hierin gaan vaak over oervertrouwen vs oerremmingen. De diepste sporen van pijn, angst en strijd maar ook geluk en plezier. Balans in het mannelijke en het vrouwelijke in jou kan hiermee ook verstoort zijn geraakt. En je welkom voelen.

(Onopgemerkt) tweelingverlies

(Onopgemerkt) tweelingverlies komt veel vaker voor dan je denkt. Het blijft vaak onopgemerkt omdat er bijvoorbeeld geen bloedverlies is geweest tijdens de zwangerschap of zwangerschapsvergiftiging waardoor dit niet wordt gezien. Soms wordt het door de hulpverlener opgemerkt echter niet altijd gedeeld om de jonge ouders geen verdriet te doen. Daar waar ouders blij zijn bij de komst, heeft de baby iets achter moeten laten. Alleen geboren tweelingen kunnen zich herkennen in bijvoorbeeld overlevingsschuld, altijd op zoek naar de “andere helft” (niet de juiste partner / werk kunnen vinden), angst zichzelf te laten zien, kopen graag dingen per twee.

Na de geboorte direct bij moeder

Na een indrukwekkende geboorte is het van belang dat je direct op de borst van je moeder komt te liggen en het 1e oogcontact kan plaatsvinden. Als baby heb jij je moeder nodig om te kunnen reguleren en op temperatuur te blijven. Zonder moeder ontstaat er stress en innerlijke onrust. Soms kan het noodzakelijk zijn ivm medische handelingen of dat je door vroeggeboorte in een couveuse moet. In het verleden was er nog veel onwetendheid over de gevolgen. Zelfs nu gebeurt soms nog vaak onnodig. Met deze ervaring kun jij je afgewezen voelen, verlatingsangst ontwikkelen, snel overprikkeld raken of moeite hebben met het reguleren van stress.

Jouw geboorteverhaal in beeld voor persoonlijke ontwikkeling! Maak een afspraak op (050) 2102855