Hoe ontspannen ben je nu echt? Gekke vraag misschien want je weet toch of je ontspannen bent of niet. Waarom is dit dan zo belangrijk? De meeste mensen weten dat, om (op hoog niveau) te kunnen presteren het van belang is om op het juiste moment ook goed te kunnen ontspannen. Noodzaak voor top prestatie en ter preventie van ziektes waaronder burnout. Door goed te kunnen ontspannen, krijgt je lijf gelegenheid om te herstellen, op te laden en zich klaar te stomen voor nieuwe inspanning. Wanneer je ontspanningsmoment niet effectief is, pleeg je roofbouw op je lijf. Hiervan krijg je vroeg of laat de rekening gepresenteerd. Eerst geeft je lijf kleine signalen en zal steeds meer van zich laten horen net zo lang tot je geen keuze hebt en er wat aan moet doen.

Dagelijks kom ik in mijn praktijk tegen dat mensen denken dat ze “op het moment” ontspannen zijn terwijl hun lichaam onbewust toch andere signalen afgeeft. Dit laat zich zien door de biofeedback apparatuur die ik gebruik of door onrustig gedrag van het paard, als ik deze inzet. Door geleidelijk oplopende werkdruk sluipt er steeds meer stress in je lijf zonder dat je er erg in hebt, ook zijn er mensen die al heel lang leven met een geactiveerd stress systeem of door een op een stapeling van nare gebeurtenissen. Je bent je er niet altijd bewust van. Soms herkennen mensen te veel stress omdat ze bijvoorbeeld slecht slapen, druk in het hoofd zijn, zich veel zorgen maken of spierspanningen ervaren. Je echt ontspannen voelen kun je leren. Als coach heb ik hier een paar eenvoudige meetinstrumenten voor. Samen kunnen we kijken of je ook daadwerkelijk ontspannen bent zowel lichamelijk als geestelijk. Wanneer je namelijk ontspannen bent, ook in specifieke (levens)thema’s kan bijvoorbeeld het paard zich ook ontspannen.

Wil je voor jezelf testen hoe je ervoor staat? Maak dan een afspraak voor een sessie “Ontspannen”. Tot 1 mei kun je gebruik maken van de speciale aanbieding van € 100,- incl. 21% BTW (vol is vol). Deze aanbieding bestaat uit ontvangst met koffie/thee, basiskennis over wat is nu ontspanning en daarna krijg je een sessie met biofeedback apparatuur of het paard om te ervaren hoe ontspannen je werkelijk bent en wat er nodig is om het echt te voelen. (Totaal max. 2 uur)

Vragen of gebruik maken van de aanbieding? Bel gerust (050) 210 28 55 of stuur een mail.

Hartelijke groet,
Denise Munster