Training “Authentiek leiderschap”

Wil jij steviger in je schoenen staan als leider? Betere resultaten behalen met inzet van jouw medewerkers?  Jouw personeel motiveren? Effectiever omgaan en geven van feedback? Twijfel jij aan jouw geloofwaardigheid als leider en wil je onderzoeken hoe je overkomt op anderen? De training “Authentiek Leiderschap” bied jou de tools om je verder door te ontwikkelen tot een authentiek leider.

Inleiding

Authentiek betekent echt, betrouwbaar, niet vervalst, geloofwaardig, waarachtig. In gedrag betekent het zoveel als congruent zijn in voelen, denken en doen. Een authentiek persoon is trouw aan zijn eigen persoonlijkheid en kernwaarden. Hij is zichzelf, handelt vanuit zijn eigen drijfveren, is zich bewust van wat hij wil en waar hij voor staat. Een authentiek leider is niet alleen dienstbaar aan de ontwikkeling van zichzelf maar ook aan die van anderen en dat wat groter is dan zichzelf.

Uit onderzoek blijkt dat een succesvolle leider vooral diepgaand inzicht in zichzelf dient te hebben en te beseffen wat hun impact is op anderen indien ze met succes hun organisatie door een verandering willen leiden. Deze training geeft het beste resultaat wanneer er meerdere trainingsmodules zijn gevolgd en daarmee voldoende basis heeft gelegd op het gebied van kennis & vaardigheid:

 

Programma (een/ meerdaags)

Op basis van de gewenste leerdoelen kan een een of meerdaags maatwerk programma worden opgesteld.

 • Kennismaking, vaststellen leerdoelen
 • Basiskennis benodigde vaardigheden voor authentiek leiderschap
 • Basiskennis van de werking van het brein, levensbehoeften en effecten van trauma bij mensen
 • Training “Het eigen basisvertrouwen in beeld”
 • Training “Contact en verbinding leggen en onderhouden vanuit je authentieke zelf”
 • Training “Grondbeginselen van effectief communiceren”
 • Training “Situationeel leiderschap”
 • Training “Aanspreken op ongewenst gedrag – feedback geven”
 • Training “Omgaan met weerstand en onderling conflict”
 • Training “Gedragsproblematiek; Zelf doen of uitbesteden”
 • Training “Aansturen van een team”

Trainingen bestaan uit theoretisch dan wel wetenschappelijk kader en ervarings- en praktijkgerichte oefeningen waarbij diverse werkvormen naar wens kunnen worden ingezet bijvoorbeeld paardencoaching, kickbokscoaching of traditionele werkvormen.

Na deze training

 • Ben jij je bewust van jouw eigen mate van congruentie
 • Heb jij jouw zelfkennis verder vergroot
 • Ken je het principe van situationeel leiderschap
 • Ben je instaat om op effectieve wijze iemand aan te spreken op ongewenst gedrag
 • Herken je weerstand en weet je hoe hier effectief mee om te gaan
 • Verdere ontwikkeling van jouw empathisch vermogen
 • Weet jij jouw team effectiever tot gewenste resultaten te krijgen

Na de training krijg je de mogelijkheid aangeboden om onder jouw eigen aansturing met het eigen team een teambuilding met paard aan te gaan, kosten afhankelijk van samenstelling van het gewenste programma.

Toepassing/maatwerk

Een maatwerk trainingsprogramma kan in opdracht worden ingezet voor diverse doelgroepen (bedrijven, scholen, instellingen) waarbij er modulair gekozen kan worden voor trainingsmodules. Voor het beste resultaat is het uiteraard van belang dat de leidinggevende kennis en vaardigheid beschikt op alle trainingsmodules. Een beknopte workshop wordt ook met losse inschrijving aangeboden, zie hieronder actuele data.

Facebook

Zo mooi! Wanneer heb jij je voor het laatst laten verrassen? Het is zo fijn om verbonden te zijn met het magische kind in je. Het deel vertrouwt, heeft creatie kracht en geloof in dat alles kan en bovenal kan het gevoelens van verwondering te laten.Op welke manier zou jou dit kunnen helpen in je werk of leven?#vanstressnaarflow ... See MoreSee Less
View on Facebook
Zoek jij naar inspiratie voor groei? Wil jij je verder ontwikkelen in je werk of je leven en zoek jij de juiste partner hiervoor? Ben jij nieuwsgierig naar de interventies van deze praktijk zoals coaching met ondersteuning van dieren (paarden, honden of andere dieren), kickbokscoaching of een van de andere werkvormen? Je bent van harte welkom op de open middag van deze praktijk, Demusa Coaching & Training om inspiratie op te doen.www.demusa.nl/blog/open-middag-voor-groei-2022/ ... See MoreSee Less
View on Facebook
Herken jij dat ook? Ik, coach Denise, zeker. Een stap buiten de comfort is spannend. Gelukkig heb ik door ervaring geleerd dat het wat gaat brengen.Na een tijd van helen van een pittige ziekte de eerste reguliere training kickboksen zelf weer aan gegaan. Ik was ontroerd geraakt bij binnenkomst, een warm welkom van mijn buddies. En wat voelde het heerlijk om de bewegingen weer te maken.De spanning zat met name op het goed blijven verbinden met mijn lijf. Ook als de adrenaline gaat stromen. Blijven voelen ook bij wedstrijd elementen. Ontwikkelen van adequaat doceren. En hoe weet ik of ik daar in ben geslaagd? Nu twee dagen later gaat is mijn lijf, op wat lichte spierpijn na, ontspannen. En nog mooier ik verheug mij op de volgende.#vanstressnaarflow #helenvanziekte #vechtsportalsinstrument #voorgroei ... See MoreSee Less
View on Facebook
Regelmatig activiteiten buiten je comfort doen. Daar zitten de groeikansen.Zo heb ik, coach Denise, mij van de week op intuïtie, zonder uitgebreid inlezen of het laten bezinken en weer opnieuw checken mij aangemeld voor een post-HBO masterclass Deep Democracy. Spannend of het wel te combineren is met andere activiteiten, of het echt wat is voor mij, of het voldoende waardevol is voor mijn rugzak aan tools.Nu de eerste dag deelgenomen. Een perfecte match voor meer kennis en vaardigheid in werken met groepsdynamiek en besluitvorming. Direct inzetbare creatieve tools voor mijn teamcoaching & training. Lekkerrrr.#vanstressnaarflow #voorgroei #teamflow #deepdemocracy ... See MoreSee Less
View on Facebook