Training “Authentiek leiderschap”

Wil jij steviger in je schoenen staan als leider? Betere resultaten behalen met inzet van jouw medewerkers?  Jouw personeel motiveren? Effectiever omgaan en geven van feedback? Twijfel jij aan jouw geloofwaardigheid als leider en wil je onderzoeken hoe je overkomt op anderen? De training “Authentiek Leiderschap” bied jou de tools om je verder door te ontwikkelen tot een authentiek leider.

Inleiding

Authentiek betekent echt, betrouwbaar, niet vervalst, geloofwaardig, waarachtig. In gedrag betekent het zoveel als congruent zijn in voelen, denken en doen. Een authentiek persoon is trouw aan zijn eigen persoonlijkheid en kernwaarden. Hij is zichzelf, handelt vanuit zijn eigen drijfveren, is zich bewust van wat hij wil en waar hij voor staat. Een authentiek leider is niet alleen dienstbaar aan de ontwikkeling van zichzelf maar ook aan die van anderen en dat wat groter is dan zichzelf.

Uit onderzoek blijkt dat een succesvolle leider vooral diepgaand inzicht in zichzelf dient te hebben en te beseffen wat hun impact is op anderen indien ze met succes hun organisatie door een verandering willen leiden. Deze training geeft het beste resultaat wanneer er meerdere trainingsmodules zijn gevolgd en daarmee voldoende basis heeft gelegd op het gebied van kennis & vaardigheid:

 

Programma (een/ meerdaags)

Op basis van de gewenste leerdoelen kan een een of meerdaags maatwerk programma worden opgesteld.

 • Kennismaking, vaststellen leerdoelen
 • Basiskennis benodigde vaardigheden voor authentiek leiderschap
 • Basiskennis van de werking van het brein, levensbehoeften en effecten van trauma bij mensen
 • Training “Het eigen basisvertrouwen in beeld”
 • Training “Contact en verbinding leggen en onderhouden vanuit je authentieke zelf”
 • Training “Grondbeginselen van effectief communiceren”
 • Training “Situationeel leiderschap”
 • Training “Aanspreken op ongewenst gedrag – feedback geven”
 • Training “Omgaan met weerstand en onderling conflict”
 • Training “Gedragsproblematiek; Zelf doen of uitbesteden”
 • Training “Aansturen van een team”

Trainingen bestaan uit theoretisch dan wel wetenschappelijk kader en ervarings- en praktijkgerichte oefeningen waarbij diverse werkvormen naar wens kunnen worden ingezet bijvoorbeeld paardencoaching, kickbokscoaching of traditionele werkvormen.

Na deze training

 • Ben jij je bewust van jouw eigen mate van congruentie
 • Heb jij jouw zelfkennis verder vergroot
 • Ken je het principe van situationeel leiderschap
 • Ben je instaat om op effectieve wijze iemand aan te spreken op ongewenst gedrag
 • Herken je weerstand en weet je hoe hier effectief mee om te gaan
 • Verdere ontwikkeling van jouw empathisch vermogen
 • Weet jij jouw team effectiever tot gewenste resultaten te krijgen

Na de training krijg je de mogelijkheid aangeboden om onder jouw eigen aansturing met het eigen team een teambuilding met paard aan te gaan, kosten afhankelijk van samenstelling van het gewenste programma.

Toepassing/maatwerk

Een maatwerk trainingsprogramma kan in opdracht worden ingezet voor diverse doelgroepen (bedrijven, scholen, instellingen) waarbij er modulair gekozen kan worden voor trainingsmodules. Voor het beste resultaat is het uiteraard van belang dat de leidinggevende kennis en vaardigheid beschikt op alle trainingsmodules. Een beknopte workshop wordt ook met losse inschrijving aangeboden, zie hieronder actuele data.

Facebook

Interessant artikel van Bram Bakker en boeiende gesprekken die ik, coach Denise, deze week heb gevoerd met mensen over leiderschap. Nou ja dan vooral waar het misgaat. Ook als ondernemer/ leider sta je vaak onder grote druk. Hoe ga je dan om met stress? Bram Bakker benoemt acting out gedrag als afweermechanisme. Iets wat ik ook herken bij medewerkers die onveiligheid ervaren door agressief gedrag van de ondernemer/ leider. Door angst voor baanverlies wordt het gedrag geaccepteerd. Ook het aanspreken van het gedrag is beangstigend voor de medewerker. Het is echter schadelijk voor zowel medewerker als het bedrijf en daarmee ook voor de leider zelf.Acting out is het uitvoeren van extreem gedrag om uitdrukking te geven aan gedachten of gevoelens. Niet in staat zijn om emoties of gedachten te verwerken door ze onder woorden te brengen. Het uit zich in een breed scala van gedrag waarbij er ontlading is door actie zonder rekening te houden met de negatieve gevolgen ervan.Bijvoorbeeld: in plaats van te zeggen: “Ik ben gestresst”, kan je, als je acting out als afweermechanisme gebruikt, naar iemand schreeuwen, vernederen of zelfs fysiek belagen. Met alle destructieve gevolgen van dien. Dit kan als een stressontlading werken voor de ondernemer/ leider zelf. Het helpt vaak tijdelijk om kalmer en vrediger te voelen. Helaas van korte duur met gevolgen van langere duur. Soms zelfs onherstelbare schade.Wanneer je ondernemer, leidinggevende bent, kun je soms onder grote druk staan. De draaglast is hoog. Hiervoor is een evenredige hoeveelheid draagkracht nodig. Onder andere vaardigheid om: emoties effectief te reguleren, goed in verbinding te staan met jouw behoeftes en die van de ander, je eigen energie goed managen, oud zeer verwerken. Als leider kun jij jezelf hier in laten ondersteunen. Onder deskundige begeleiding de kernoorzaak helen en nieuwe vaardigheden leren voor effectief leiderschap. Zeker in tijden van personeelstekorten. Ik nodig deze leiders uit om bij en met mij aan de slag te gaan. Samen voor succesvol leiderschap. Together Everyone Achieves More.www.bnnvara.nl/joop/artikelen/de-keerzijde-van-het-sterrendom#vanstressnaarflow #leiderschap #teamflow #voorgroei ... See MoreSee Less
View on Facebook
Best gek idee toch. Gelukkig zetten wij deze nooit in. Ook niet bij cliënten. 🙈🙉🙊🤪🙃 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Wanneer ik een groep train of coach zet ik mijn super luisteren oren👂aan. Wat is de behoefte van de groep, welke voorbeelden uit de praktijk sluiten aan en wat helpt hun om het geleerde in praktijk te brengen?Vanuit samenwerking met het team van IMK opleidingen krijg ik alle tools om deelnemers hierin te faciliteren. Tja en dan krijg je 1+1=3.Super trots op weer een geslaagde training "Timemanagement". Wil jij doorgoeien en inzichten & vaardigheden ontwikkelen?Neem eens een kijkje op de site. Zo geef ik binnenkort de training "Praktisch leidinggeven op de werkvloer" en "Persoonlijke effectiviteit". Laat me gerust weten als je vragen hebt.www.imkopleidingen.nl/#voorgroei #genietenvansamenwerken #optimaalverbinden ... See MoreSee Less
View on Facebook