Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Dat kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich manifesteren in even zoveel symptomen. Naast persoonlijke schade kost werkstress Nederland 1,8 miljard euro op jaarbasis.

Er is een steeds groter groeiende behoefte om werknemers in optimale workflow te krijgen en te behouden. Wat kun je nu zelf doen om van werkstress naar workflow te komen? Wat kun je doen als leidinggevende of werkgever om werknemers in optimale workflow te krijgen en houden? Speciaal hiervoor is de CREF-Workflow wijzer ontwikkeld.

Om de CREF-Workflow wijzer op verschillende niveau’s in te kunnen zetten zijn drie cursussen ontwikkelt. De cursist kan zelf kiezen tot welk niveau het zich eigen wil maken. In deze cursussen wordt er voornamelijk aandacht gegeven aan eigen en andermans levensbehoeften. De mate waarin de levensbehoeften gevuld zijn, vormt het basisvertrouwen en de mate van workflow. Dit basisvertrouwen is te meten op individueel en op teamniveau. Hoe hoger ieders basisvertrouwen is, hoe stabieler de werkvloer en hoe optimaler de workflow. Oftewel; een sociaal-emotioneel veilig klimaat op de werkvloer. Met de wijzer wordt er meer werkplezier gecreëerd welke een blijvend resultaat oplevert.